L'Ajuntament de Girona, Movistar+ i Mirut Produccions han presentat la primera edició del Plot Girona Series Fest, un festival que durant sis dies projectarà al Teatre Municipal sèries de repercussió internacional i també organitzarà debats i conferències. La cita neix per divulgar i analitzar les sèries televisives però, en el futur, aspira a esdevenir punt de trobada de seguidors de sèries i també de productors i creadors. El Plot es farà entre els dies 26 d'abril i 1 de maig. De fet, arrenca l'endemà de l'estrena del primer capítol de la sisena temporada de 'Joc de Trons'. Els organitzadors van començar a gestar el projecte fa dos anys, abans de saber-se que Girona acolliria el rodatge de l'exitosa sèrie. Totes les projeccions són amb entrada lliure.

La primera edició del Plot Girona Series Fest s'inaugurarà el dimarts 26 d´abril amb la projecció del capítol pilot de la prestigiosa sèrie danesa 'Borgen', punta de llança de la ficció política actual. Per això, abans de la projecció, el festival ha organitzaat una sessió de debat prèvia amb diputats de tots els partits del Parlament de Catalunya que són seguidors de la sèrie. "Aquest acte ja és en si mateix una declaracions d'intencions del festival", ha explicat un dels codirectors del festival, Pep Prieto, que ha afegit que les sèries són "el nou futbol, ja que han calat socialment d'una manera extraordinària".

En els dies successius, el Plot estrenarà en pantalla gran les sèries 'The catch' (dimecres 27), el primer episodi de la quarta temporada de 'House of cards' (dijous 28), l'últim episodi de la segona temporada de 'PennyDreadful' (divendres 29), de cara a escalfar motors per la imminent estrena de la tercera, i un programa doble d'adaptacions literàries format pel primer episodi de la minisèrie de la BBC 'Guerra i pau' i el primer de la segona temporada de 'Outlander' (dissabte 30).

En la cloenda, l'1 de maig, es podrà veure a l´Auditori de la Mercè el primer episodi de la segona temporada de la websèrie 'Les coses grans', amb la presència del seu creador, Roger Coma; i un capítol especial de la sèrie 'Què va ser de Jorge Sanz?', una producció original Movistar+ dirigida per David Trueba.

Les sèries televisives que formen part del cartell del Plot es poden veure actualment a Movistar+. "Hem intentat el festival fos una mostra al màxim oberta possible, on tothom pugui trobar-hi la seva sèrie", ha assegurat Toni de la Torre, un altre dels codirectors del festival.

Entre els convidats del festival també hi haurà les guionistes Claudia Maluenda i Laura Rubirola, de Tàndem Entertainment; la crítica de televisió Mònica Planas, l'escriptor Sergi Pàmies, el professor i responsable de l'Anima't del Festival de Sitges, Jordi Sánchez Navarro, l'escriptor i periodista Víctor Amela, el dibuixant de còmics Àlex Santaló i el periodista i crític José María Bunyol.

Amb voluntat de créixer

Els organitzadors han expressat la seva voluntat de fer créixer el festival de cara a futures edicions. L'objectiu és produir continguts relacionats amb l'audiovisual i preparen, de cara al proper any, una segona edició amb un congrés professional sobre el món de les sèries de televisió. En aquest sentit, el tercer codirector del festival, Pep Taberner, ha recalcat que avui es presentava només "la primera temporada del festival", que confien consolidar en el temps. Els organitzadors volen convertir el Plot en un punt de trobada de creadors, productors i aficionats per poder també rellançar i donar oportunitats als creadors catalans.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat que amb la incorporació del Plot el projecte 'Girona, Ciutat de Festivals' ja compta amb 21 esdeveniments i ha destacat que aquest casa molt amb la intenció d'impulsar la cultura audiovisual. Madrenas també ha avançat que la intenció és mantenir la confiança en el festival de cara a noves edicions.

A la presentació també hi ha assistit el director de Gran Públic de Telefónica Catalunya, Bruno Vilarasau, ja que Movistar+ ha cedit tots els capítols que es projectaran. "És especialment significatiu fer un festival d'aquest tipus en aquest moment, ens agrada poder oferir un ventall ampli de sèries i poder gaudir també de les estrenes", ha manifestat.