Els amants de les sèries tenen una nova cita ineludible a la ciutat de Girona. El Plot Series Fest, que se celebrarà entre el dimarts 26 d'abril i el diumenge 1 de maig, neix amb l'objectiu de consolidar-se com un punt d'atracció per a serièfils i professionals, que vulguin comentar o ampliar coneixements sobre un univers que segueix vivint una època daurada. I per parlar que el món de la ficció no sempre es troba tan lluny com del real, l'acte inaugural serà un debat sobre sèries i política, entorn de la producció danesa Borgen, amb Jordi Cuminal (CDC), Adriana Delgado (ERC), David Mejías (Ciutadans), Miquel Iceta (PSC), Joan?Coscubiela (Catalunya?Sí Que Es Pot), Joan?Milián (PP), Eulàlia Reguant (CUP).

Plot, mot anglès que tant pot referir-se a un argument o trama com a una conspiració o complot, arriba a la ciutat de mà de Mirut Produccions, formada pels crítics de sèries i cinema Pep Prieto i Toni de la Torre i el periodista Pep Taberner, i compta amb participació de la plataforma Movistar +, l'Ajuntament i la Diputació de Girona.

«Girona s'ha guanyat per mèrits propis una nova capitalitat, que és la de les sèries de la televisió», va explicar Pep Prieto, en la presentació del Plot Series Fest, que va tenir lloc a l'Ajuntament de Girona ahir al matí, i que va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, el director de Gran Públic de Telefónica Catalunya, Bruno Vilarasau, i els tres organitzadors

Prieto va afegir que amb aquest nou festival pretenen demostrar que «Girona és una ciutat capaç de generar una activitat al voltant de les sèries que permeti establir un debat que es troba al carrer», intentant «fer justícia a aquesta idea» i gràcies al nodrit catàleg disponible a Movistar +, que permet «abastar tot l'espectre genèric i editorial».

Segons Toni de la Torre, el Plot «és la resposta a una demanda de les mateixes sèries», que «necessitaven tenir el seu propi festival». L'expert en ficció televisiva va destacar també que la cita vol «abastar tots els públics», tenint en compte l'ampli ventall de sèries existent. D'aquesta manera, el programa barreja produccions amb trames més complexes, com Borgen o?House of Cards, amb d'altres més lleugeres, com l'aclamada OutlanderThe Catch.

Al seu torn, Vilarasau va destacar la transformació que el consum audiovisual ha experimentat en els últims anys, convertint les sèries «en un esdeveniment que mou masses», motiu pel qual aquest festival és «molt significatiu» en el moment actual. Finalment, Madrenas va posar en relleu la intenció de «mantenir la confiança» en aquest festival.