"Te cuento en la cocina" és un projecte multiplataforma que s'ha convertit en la primera "pota" d'El Bulli Foundation, la nova aventura que Ferran Adrià ha compartit al costat de Disney i que l'ha fet treballar amb els que per ell són els rock stars més influents.

L'objectiu del cuiner triestrellat amb aquest llibre i projecte és portar a "milions de persones" el seu missatge sobre la importància que té la cuina saludable. Un fet que confessa que sense l'ajuda de Mickey Mouse no seria possible.

"Això és un canvi de paradigma perquè si Disney ha entrat a ajudar-nos això és imparable. Al món ens hem gastat milers de milions d'euros perquè la gent es mentalitzi que cal menjar sa i no s'ha aconseguit", apunta el cuiner català. Per això, és "ara", amb aquest projecte, quan creu que ha "tocat" fer que aquest missatge "arribi" mitjançant l'arma més poderosa: l'entreteniment.

"Això, sense el món Disney, no es podria aconseguir, si ho diu Mickey o Spiderman és una cosa diferent que si ho diem els doctors o els cuiners. Les estrelles no som els cuiners, són els personatges de Disney o Marvel, la cultura pop que està arribant, ells són els prescriptors", apunta Adrià sobre el que descriu com el projecte "més important de la seva carrera". I ho manifesta de manera rotunda perquè creu que és la primera vegada a la seva vida que el seu missatge arribarà a milions de persones al món.

Amb aquesta "aventura mundial" ja en marxa, el cuiner afirma també que El Bulli Foundation "ha evolucionat" malgrat que "entengui" que molta gent digui que no fan "res". A més, recorda que a El Bulli Lab, el laboratori de creativitat del restaurant, ja hi ha 80 persones treballant.

En aquesta nova etapa, Adrià torna a recórrer al seu receptari, dels plats amb els quals va seduir el món gastronòmic, per aconseguir que siguin els nens els que prenguin consciència de com n'és d'important menjar saludable i variat.