Girona preveu sumar 37 terabytes de documents digitalitzats en 4 anys

Les Jornades Imatge i Recerca tindran lloc el 17 i 18 de novembre i inclouran quatre tallers relacionats amb la gestió de la fotografia

25.04.2016 | 07:08
Marta Madrenas i Joan Boadas.

L'Arxiu Municipal de Girona té previst incrementar en 37 terabytes la documentació digital que gestiona durant els propers 4 anys.
La dada la van anunciar l'alcaldessa, Marta Madrenas, i l'arxiver municipal, Joan Boadas, ahir en la roda de premsa de presentació del pla estratègic del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) per al període 2016-2019. El pla incorpora un total de 86 projectes a desenvolupar durant aquest quadrienni que, alhora, es despleguen en un conjunt de 221 accions.
Entre els documents que es digitalitzaran hi ha 5.600 hores de vídeo procedents de transferències diverses, com els fons de televisions locals, a més de 600 hores de documentació sonora, entre els quals destaquen la gravació de les sessions plenàries de l'Ajuntament o les transferències del fons de Ràdio Girona, o prop de 150.000 imatges de 14 fons diferents, a més de documentació textual, documents gràfics i documentació cartogràfica.
D'altra banda, l'alcaldessa i l'arxiver van presentar les Jornades Imatge i Recerca que organitza l'Ajuntament de Girona, juntament amb l'Associació d'Arxivers-Gestors Documentals de Catalunya.
Les ponències tindran lloc els dies 17 i 18 de novembre i, com és habitual, aniran a càrrec de professionals de prestigi en el seu àmbit. El professor a la Universitat Lliure de Brussel·les Peter Schelkens pronunciarà la ponència L'orientació del Comitè JPEG respecte a l'ús patrimonial de la imatge digital, i l'investigador de l'Escola d'Alts Estudis en Ciències Socials (EHESS) de París Patrick Peccatte parlarà sobre Fotografia i xarxes socials des d'una perspectiva documental. A més s'inclouen quatre tallers relacionats amb la gestió i conservació de la fotografia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema