Des d'aquest dimarts dia 26 d'abril fins el dissabte 1 de maig podrem gaudir de la primera edició del Plot Girona Series Fest a la ciutat de Girona. Promogut per Pep Prieto, Toni de la Torre i Pep Taberner, i amb el suport de l'Ajuntament de Girona, Movistar + i la Diputació de Girona, es tracta d'un festival de ficció televisiva que per una banda té la intenció d'acostar els millors pilots inèdits de sèries de televisió produïts en l'àmbit internacional i per altra, promoure xerrades, conferències i debats a l'entorn del món de les sèries.

Sèries com House of Cards, Borgen i Penny Dreadful, entre d'altres, es projectaran a través d'episodis individuals després de cada conferència o debat. Entre els conferenciants cal destacar a Víctor Amela i Sergi Pàmies, dos dels autors dels llibres més venuts de la passada diada se Sant Jordi.

El festival s'estrenarà aquest dimarts a les 19.00 amb un debat sobre sèries i política amb el títol de "La realitat supera la ficció" al Teatre Municipal de Girona en el que hi participaran sis diputats del parlament de Catalunya; Jordi Cuminal (CDC), Adriana Delgado (ERC), David Mejía (C's), Miquel Iceta (PSC), Joan Coscubiela (Catalunya sí que es pot), Joan Milián (PP) i Eulàlia Reguant (CUP). Després es projectarà el primer capítol de Borgen, la sèrie dramàtica danesa que es va emetre de 2010 a 2013 i que ha triomfat a tot Europa. Aquesta, narra la trajectòria de Birgitte Nyborg, lídel del partit dels Moderats i primera ministra de Dinamarca.

Dimecres dia 27, serà el torn de Clàudia Maluenda, sòcia de la productora de cinema i televisió Tàndem Entertainment i creadora de Showrunner BCN, i Laura Rubirola, productora executiva de Tàndem Entretainment, que duran a terme el debat de de sèries i dones, "L'hora de les creadores" sobre la figura de la dona a les sèries a les 19.00 h al Teatre Municipal. A continuació, a les 20.00 h. s'emetrà el primer capítol de The catch, un drama criminal nord-americà produït per l'ABC i protagonitzat per Mireille Enos i Peter Krause. Es va estrenar a EEUU a finals de març, creada per Jennifer Schuur i Helen Gregori i produïda per Shonda Rhimes, autora d'Anatomia de Grey i Scandal.

Dijous dia 28, a partir de les 19.00 h. al Teatre Municipal, la periodista i crítica televisiva del diari Ara, Mònica Planas, serà l'encarregada de parlar sobre la fascinació que ens provoquen els personatges malvats de les sèries en la conferència que porta el títol de "La fascinació dels dolents". A les 20.00 h. s'emetrà el primer capítol de la quarta temporada de House of Cards, la sèrie dramàtica nord-americana creada i produïda per Beau Williom, i protagonitzada per Kevin Spacey i Robin Wright. Ha estat nominada a nou categories dels Emmy Awards el 2013 i tretze el 2014, i guardonada amb dos Globus d'or al millor actor i millor actriu.

Divendres dia 29, a les 18.00 h al Teatre Municipal de Girona, seran Sergi Pàmies i Toni de la Torre qui conversaran sobre sèries; les que han odiat i les que els apassionen. A continuació, dedicaran una estona a fer signatures dels seus respectius llibres: Confessions d'un culer defectuós, de Sergi Pàmies i J.J. Abrams: la teoría de la caja. de Toni de la Torre. Posteriorment, a les 19.00 h. serà el torn d'un altre escriptor i especialista en cinema, Jordi Sánchez-Navarro, qui farà la conferència de "L'univers Fantàstic. El retorn dels monstres clàssics" al mateix Teatre Municipal.

Per acabar, s'emetrà l'últim episodi de la segona temporada de Penny Dreadful, una sèrie coproduïda entre els Estats Units, el Regne Unit i Irlanda, creada i escrita per John Logan i produïda per Sam Mendes i emesa a Showtime. La sèrie està ambientada en el Londres victorià de finals del segle XIX i hi apareixen personatges com el doctor Frankenstein, Dorian Gray o l'home llop.

Dissabte dia 30, a les 12.00 h. a la Llibreria 22 el guionista i crític audiovisual Josep Maria Bunyol, durà a terme una xerrada sobre les sèries que es veien als anys 80 i 90. L'acte el presentarà el dibuixant de còmics Àlex Santaló.

A les 18.00 h. a la Llibreria 22, l'escriptor Víctor Amela estarà a disposició d'aquell qui vulgui una signatura en una de les seves novel·les, i a les 19.00 h al Teatre Municipal de Girona, parlarà sobre la relació entre literatura, història i sèries en una conferència que duu el títol de "Sèries i literatura. Una visió actual".

Posteriorment, a les 20.00 h al Teatre Municipal, es projectarà el primer episodi de War & Peace, la sèrie britànica dirigida per Tom Harper i basada en l'obra homònima de León Tolstói. A continuació, a les 21.00 h. es projectarà el primer episodi de la segona temporada d'Outlander, la sèrie basada en la saga de novel·les de Diana Gabaldon, creada per Ronald D. Moore que barreja fantasia, viatges temporas i romanticisme en el marc de l'Escòcia del segle XVIII

El diumenge 1 de maig, en la cloenda del festival, la temàtica serà més d'àmbit nacional. Per començar, a les 12.00 h. al Centre Cultural La Mercè, l'actor Roger Coma, conegut pel seu treball en produccions com "Porca Misèria" o "Gran Nord" entre d'altres, i actual guionista, director, intèrpret i productor de la websèrie "Les Coses Grans", ens parlarà de la seva experiència en aquest nou àmbit. A continuació, a les 13.00 h. es projectarà el primer episodi de la segona temporada de la seva websèrie articulada al voltant d'una anècdota quotidiana.

Finalment, a les 14.00 h. en el mateix Centre Cultural La Mercè, es projectarà un episodi especial de la Miniserie televisiva dirigida per David Trueba, "¿Qué fue de Jorge Sanz?" una sèrie poc convencional en la que tracta els embolics de la vida quotidiana de l'actor Jorge Sanz, que s'enfronta a la pèrdua de la popularitat.