El festival de música i arts escèniques White Summer, que se celebra a l'estiu a la Costa Brava, aterra aquest any per primera vegada a Barcelona, on el 21 i 22 de maig presentarà diverses actuacions musicals i circenses a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.

White Summer és un festival que combina música, gastronomia, art, espectacles i "shopping" a la localitat gironina de Pals (Baix Empordà), amb una programació que aquest any s'amplia del 30 de juliol al 22 d'agost.

Amb motiu de celebrar-se aquest any el cinquè aniversari del festival, White Summer celebrarà un esdeveniment previ a Barcelona a l'espai de l'Antiga Fàbrica Damm, que comptarà amb cinc escenaris on actuaran des de talents emergents de la música fins a acròbates de circ.

Una de les principals actuacions tindrà lloc dissabte dia 21, quan la compositora, cantant i actriu Maika Makovski presentarà el seu nou àlbum, "Chinook Wind", després de quatre anys des del seu últim treball.

Una altra actuació destacada serà diumenge dia 22, quan la cantant nord-americana Maïa Vidal presentarà el seu tercer disc, "You're the Waves", que inclou gèneres com el folk, la música electrònica i diverses músiques del món.

També actuaran durant aquest cap de setmana Markooz, campió d'Espanya de Beatbox, i els saxofonistes Mark&Martin Duo, que versionaran clàssics del jazz.

De la seva banda, Brodas Bros, grup de hip-hop, cultura urbana i dansa, donarà una classe magistral sobre la història del hip-hop amb humor i coreografies amb les quals faran participar el públic.

Yldor Llach mostrarà les seves sorprenents acrobàcies en bicicleta, la companyia Estampades fusionarà dansa i teatre i Les Rojas oferirà les seves acrobàcies aèries en teles.

Finalment, Joana Sardà protagonitzarà una performance singular en la qual pintarà un gran mural amb música en directe.