L'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols ha denunciat la «manca absolutat d'ètica personal i praxi professional» de l'estudiant de periodisme madrileny Álvaro Anula per haver plagiat literalment un treball de recerca del guixolenc Daniel Pedrero sobre l'hotel Panorama, un dels establiments dels germans Anlló.

Segons un comunicat difós ahir per l'Arxiu guixolenc, Álvaro Anula va aconseguir a través de les xarxes socials guanyar-se la confiança de Daniel Pedrero i aquest li va confiar una còpia del seu treball de recerca, que el primer va publicar sense miraments a la revista Enigmas, d'àmbit estatal, sota el títol El hotel maldito.

Álvaro Anula va firmar el text i va utilitzar el nom de Daniel Pedrero per firmar les fotos. El madrileny no en va tenir prou de calcar i atribuir-se l'autoria del text del guixolenc, sinó que a més hi va afegir un apartat final «totalment inventat» per dotar de misteri la història, ja que Anula té interès en les ciències ocultes.

L'Arxiu de Sant Feliu de Guíxols explica que l'honor de Daniel Pedrero ha estat rescabalat després que la revista Enigmas, en el número següent, hagi introduït una nota de rectificació per fer constar el guixolenc com a autor únic de l'article. Enigmas ignorava que havia estat utilitzada per difondre un article plagiat.

A més, l'article de Pedrero ha pogut publicar-se a la Revista del Baix Empordà, de manera que «s'ha fet justícia a una història que s'ha resolt satisfactòriament però que convé denunciar públicament perquè no es torni a repetir», argumenta l'arxiu guixolenc.

La implicació de l'Arxiu de Sant Feliu de Guíxols ha resultat providencial per resoldre el cas, ja que la institució coneixia el treball de recerca i documentació de Daniel Pedrero.