La GIOrquestra, l'orquestra simfònica de les comarques gironines, tanca avui la seva quarta temporada de concerts amb un programa monogràfic dedicat a Piotr Ilitx Txaikovski, que tindrà la col·laboració del famós violinista serbi Nemanja Radulovic. El concert, a l'Auditori de Girona (19 h) presenta un programa que inclou el Concert per a violí, en re major, op. 35 i la Simfonia número 5, en mi menor, op. 64 del compositor rus. Per a l'ocasió, la GIOrquestra tindrà format de gran orquestra simfònica, amb seixanta músics, i estarà dirigida per Marcel Sabaté.

Radulovic, que acaba de guanyar el prestigiós Echo Klassik Award Newcomer of the Year i que és líder de vendes amb el seu últim disc amb Deutsche Grammophon, titulat Paganini Fantasia (2013), s'ha consolidat en la música clàssica gràcies a seva capacitat d'afrontar nous riscos i d'assolir-los d'una manera molt virtuosa. El violinista ha tocat amb algunes de les principals orquestres del món, incloses les alemanyes Filharmònica de Munic, la NDR Radiophilharmonie de Hannover o la WDR de Colònia, i ha actuat en llocs tan emblemàtics com el Carnegie Hall de Nova York, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Philharmonie de Berlín, la Salle Pleyel o el Teatre dels Camps Elisis de París.

Radulovic ha estat nomenat Revelació internacional de l'any per Victoires de la Musique el 2005 i Millor artista per la mateixa institució el 2014. A més, va rebre un doctorat honorari per la Universitat de les Arts de Nis (Sèrbia). La GIOrquestra, presentada oficialment el febrer del 2012, serà dirigida per Marcel Sabaté, un dels directors emergents més rellevants del panorama musical actual. Sabaté va ser guardonat amb la Medalla al Mèrit Musical dels Premis Capital de la Sardana 2012.