Desenvolupen un sistema per carregar telèfons mòbils a distància i sense fils

11.05.2016 | 07:19

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han desenvolupat un sistema que permet la transferència d'energia elèctrica de tal manera que es podrien carregar dispositius mòbils a distància i sense fils. El sistema està basat en una corona de metamaterials que concentra el camp magnètic i permet transmetre l'energia amb prou eficiència com per carregat els dispositius sense haver-los d'apropar molt a la base de càrrega, sistema que es fa servir actualment. El nou sistema ha estat patentat per la UAB i hi ha empreses internacionals en aplicar la tecnologia, segons ha informat la universitat. La recerca ha estat publicada a Advanced Materials.
Els dispositius de càrrega sense fils actuals aprofiten el fenomen de la inducció per carregar mòbils mitjançant una carcassa especial adaptada al mòbil i una base de càrrega endollada a la xarxa elèctrica. En col·locar-se el mòbil sobre la base, aquesta genera un camp magnètic que indueix un corrent elèctric en la carcassa, sense necessitat d'utilitzar cap cable, i es carrega la bateria. Però si el mòbil se separa de la base, l'energia no es transmet amb prou eficiència i la bateria no es pot carregar. En canvi, el sistema desenvolupat a la UAB supera la limitació, gràcies als metamaterials que combinen capes de materials ferromagnètics, com els imants, i de materials conductors, com el coure.
Els metamaterials envolten els circuits emissor i receptor i permeten transferir l'energia entre ells, a distància i amb una eficiència «sense precedents», segons els investigadors. Amb l'ús de les corones de metamaterials els investigadors han incrementat l'eficiència de la transmissió fins a 35 vegades al laboratori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema