Química és el punt més fort de la UdG, segons el rànquing CyD

La Universitat de Girona s´ha situat en una meritòria 11a (entre 66 centres) posició en la llista de les millors de l´Estat espanyol

15.05.2016 | 06:30

La Universitat de Girona s´ha situat en una meritòria onzena posició en els indicadors generals del Rànquing de la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CyD), que aquesta setmana ha publicat la tercera edició de l´estudi que analitza un total de 66 universitats de l´Estat espanyol, tant públiques com privades.
Els estudis de Química són, de llarg, el punt més fort de la UdG, seguits a distància dels estudis de Biologia, Sociologia, Treball Social i, encara a molta més distància, Història. En el marcador general de Química, la UdG queda posicionada com la 13a millor universitat de l´Estat.
Excepte en matemàtiques, la UdG ha obtingut en totes les matèries «indicadors de qualitat», el barem que els experts del rànquing CyD atorguen als centres universitaris i als seus estudis per posicionar-los de més a menys en una escala de la qualitat.
Les universitats catalanes mantenen, com en els darrers anys, el liderat en aquest rànquing que presenta 34 indicadors de rendiment en 6 àmbits de coneixement, en els quals la UdG queda en alguns casos ben posicionada, mentre que en altres no obté puntuació o indicadors de qualitat, com passa amb els estudis de Matemàtiques.
Els àmbits de coneixement analitzats són: biologia, química, matemàtiques, història, sociologia i treball social. Cadascun d´aquests 6 àmbits de coneixement reben indicadors de rendiment en 6 àrees analitzades: Ensenyament i aprenentatge, Investigació, Transferència de coneixement, Orientació internacional i Contribució al desenvolupament regional. Els indicadors de rendiment poden ser de tres tipus: elevat, intermedi o reduït.
La UdG queda ben posicionada en la suma total o marcador general, que li atorga l´esmentada 11a posició, per darrere de la Politècnica de València i per davant de la de Deusto, en una taula que encapçalen tres centres de Catalunya: la Pompeu Fabra, l´Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona.
La UdG rep en total 14 indicadors elevats, 8 intermedis i 8 reduïts, segons el marcador general, liderat per la Pompeu Fabra amb 20 elevats, 2 intermedis i 5 reduïts. És clarament en l´àrea de coneixement de Química que la UdG té millors indicadors de rendiment elevat. Girona suma en Química 10 punts de rendiment elevat, 8 de rendiment intermedi i 11 de rendiment reduït.
Per àrees analitzades de Química, la UdG té els punts forts en Orientació internacional (4 indicadors elevats, 1 intermedi i 3 reduïts), Ensenyament i aprenentatge (3, 5 i 1) i Investigació (3, 2 i 2). En canvi, les assignatures pendents de Química són clarament Transferència de coneixement (0 elevat, 0 intermedi i 3 reduït) i Contribució al desenvolupament regional (0, 0 i 2).
El rànquing CyD és accessible a Internet (www.rankingcyd.org) i permet identificar les millors universitats per a cada usuari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema