El cinema té poc més d'un segle de vida i en aquest període la ciutat de Girona s'ha consolidat com una localització estimada pels realitzadors i responsables de producció no només de pel·lícules, sinó també d'anuncis i, darrerament, sèries, com s'ha comprovat amb l'aclamada Joc de trons.

L'exposició Girona Plató mostrarà del juny a l'octubre a la Casa Pastors de la plaça de la Catedral -futura seu de la col·lecció d'art Santos Torroella-, que la ciutat no només ha impregnat ?nombroses filmacions amb el seu patrimoni monumental, perfectament recognoscible a moltes pel·lícules i anuncis, sinó que també esdevé un protagonista més dels rodatges, per la seva forta personalitat.

Com ha escrit el comissari de l'exposició, Pep Prieto, «Girona té l'avantatge que pot representar-se a si mateixa o bé esdevenir, a través de la feina acurada del dis?seny de producció, altres ciutats i altres racons i espais, reals o imaginaris».

La mostra Girona plató repassarà, amb tot de documents, totes les filmacions que s'han fet a la ciutat des de començaments del segle XX i fins a la recent conversió en escenari de Joc de trons. L'exposició s'estructurarà en quatre àmbits. Així ho ha explicat Prieto a la revista Girona Cultura.