en el nom del pare i del fill i de l'esperit sant

24.05.2016 | 06:55

Jornada Mundial de la Joventut a Madrid, en un dels matins de la qual vaig oferir una catequesi a joves de parla castellana de la parròquia de la Miraculosa dels Pares Paüls. A la catequesi i a la celebració hi participaven diversos grups de Llatinoamèrica i fins i tot d'hispans dels Estats Units. En acabar se m'acosta un grup de joves i em diuen: «Estàvem discutint no si creiem en un únic Déu o en tres déus, sinó com ho podem explicar als nostres companys perquè ens entenguin i explicitar per què ho creiem».
La catequesi era una reflexió sobre la necessitat de ser testimonis. Testimonis de Déu Pare, Fill i Esperit Sant. Recordo que havia fet referència que som testimonis de Déu Trinitat, un sol Déu en tres persones. Unitat i distinció. Podem pensar en Tri-unitat i Trinitat, ja que la primera expressió subratlla la unitat i la segona la distinció. Vaig fer servir aquesta expressió perquè en el YouCat, el catecisme que es va oferir als joves per indicació del papa Benet, estava escrit així.
Ara, però, se'm demanava el perquè i el com parlar-ne. Recordo alguns punts de la meva resposta, que no podia repetir afirmacions dels tractats de teologia estudiats, sinó quelcom que els ajudés a parlar de Déu Trinitat i donar-ne raó a companys.
-Per què ho creiem? Perquè Jesucrist, amb la seva vida, predicació, mort i resurrecció, ens ho ha revelat. Obrim els quatre evangelis i en adonarem que contemplant Jesús, escoltant-lo i fiant-nos d'Ell (creient en Ell), dels seus primers deixebles i, després, d'aquelles primeres generacions de cristians, cal parlar de Déu, sense comprendre del tot el seu misteri, com a Pare del Cel, com a Déu que en Jesús, el seu fill, s'ha fet home com nosaltres;?i com a Déu Esperit Sant, força, alè que ens ha estat enviat pel Pare i el Fill. Unitat en la diversitat.
De l'Església hem après que creiem en un sol Déu en tres persones. Un Déu que és U i que s'ha manifestat de tres maneres. Millor:?un sol Déu en tres persones. Déu és amor, i allà on existeix l'amor existeix una trinitat
[...]»(extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema