Més de 400 institucions, empreses i entitats volen una Llei de Mecenatge

Reclamen l'"aprovació urgent" d'una normativa que beneficiarà empreses i les activitats culturals

16.06.2016 | 07:21

Més de 400 institucions, empreses i entitats reclamen una nova Llei de Mecenatge Cultural per a Catalunya, dos mesos després que es presentés una Declaració de Compromís amb el Mecenatge Cultural, a instàncies del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i l'Ateneu Barcelonès.

Després del suport rebut -un total de 412 adhesions-, tant el president del CoNCA, Carles Duarte, com el president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, van anunciar ahir que tenen previst instar el Parlament, el Govern català i el de l'Estat que "aprovin una Llei de Mecenatge pròpia per a Catalunya" i que es "creïn els instruments per al seu desenvolupament".

Les dues entitats iniciaran una ronda de contactes amb els grups polítics i institucions per reclamar l'"aprovació urgent"de la llei que creuen que "ha de beneficiar empreses i impulsar la vitalitat del sector cultural".

L'advocada i sòcia codirectora de Nial Art Law, Maria Isabel Niño, durant l'acte d'ahir, va disertar sobre la qüestió del mecenatge en l'actualitat i va tractar sobre aquells aspectes que han de millorar, comparant la situació a Catalunya amb diversos països estrangers.

En la Declaració de Compromís amb el Mecenatge Cultural, els adherits consideren necessari que la nova llei sigui "consensuada amb els sectors cultural i empresarial" i veuen la cultura com "un valor central en la construcció d'un país".

A la vegada, s'ofereixen a treballar conjuntament amb les institucions perquè la cultura sigui "un mínim del 2 % del pressupost de la Generalitat".

D'altra banda, troben necessari que la cultura sigui reconeguda com a "eix essencial de les polítiques del país", que "s'estimuli la col·laboració entre el sector privat i públic, diversificant les noves eines de finançament", i que s'impulsin "mesures fiscals que reconeguin i incentivin la col·laboració i el compromís de la ciutadania amb la cultura".

Els signants entenen que la "intervenció pública és primordial per assegurar la pluralitat, la diversitat i la riquesa de la cultura, el seu paper de garant d'aquest sector a través d'una aposta clara per la cultura ha de ser un dels eixos principals de l'acció de govern", segons consta al document.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema