La Fundació Dalí diu que la sentència del TS no afecta la seva gestió

Es limita, segons l'entitat, a la utilització de la imatge de Salvado Dalí en el vessant constitucional

27.06.2016 | 06:35

La Fundació Dalí ha fet públic un comunicat en què indica que la sentència del Tribunal Suprem (TS) que va trascendir dimecres passat, segons la qual l'entitat «no té legitimitat» per protegir els drets d'imatge del pintor, té una repercussió «escassa» en la seva gestió. Segons la Fundació, l'abast de la sentència es «limita» a la utilització de la imatge de Salvador Dalí d'una forma denigrant o d'un modus que no concordi amb la conducta observada per l'artista en vida. En canvi, no afecta el vessant estrictament patrimonial i econòmic del dret d'imatge del pintor, que la Fundació «continuarà defensant i gestionant».
Al procediment en què s'ha dictat aquesta sentència, la Fundació exercia una acció per infracció del dret constitucional d'imatge regulat per la Llei orgànica 1/1982 de protecció de l'honor, la intimitat i la pròpia imatge. Aquesta acció li va resultar denegada perquè el Tribunal Suprem considera que no té la legitimació que aquesta Llei exigeix per defensar post mortem el dret d'imatge del pintor en el vessant constitucional, és a dir, pel que fa a la utilització de la imatge de Salvador Dalí d'una forma denigrant o d'un modus que no concordi realment amb la conducta observada per l'artista en vida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema