El 25è Festival Temporada Alta estrenarà una nova producció de la comèdia 'Art' de Yasmina Reza, que s'ha convertit en un autèntic fenomen de crítica i públic. Adaptada pel dramaturg Jordi Galceran i dirigida per Miquel Gorriz, 'Art' pujarà a l'escenari del festival amb els actors Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. La comèdia versa sobre l'art i l'amistat, i pren com a punt de partida una discussió sorgida entre els protagonistes quan comenten un quadre pintat de blanc. Coincidint amb aquest anunci, el festival també ha desvetllat dues noves confirmacions més de la programació musical: un concert intimista de Jorge Drexler i la reposició del musical 'El petit Príncep', que se sumen a Manel i Rufus Wainwright. En espera que es presenti el gruix de la programació, Temporada Alta 2016 ja ha presentat cartell. El d'aquesta edició, obra del barceloní Pep Duran, gira al voltant de la fotografia d'una peça en relleu que formen 25 bobines de fil.

Temporada Alta 2016 ja té dates i cartell. El festival de se celebrarà del 30 de setembre al 4 de desembre i per escalfar motors, l'organització va desvetllant píndoles de la programació. Aquest dilluns Bitò Produccions ha anunciat que en aquesta edició s'estrenarà una nova producció de la comèdia 'Art, de Yasmina Reza, que s'ha convertit en un autèntic fenomen de crítica i públic. La peça, "intel·ligent i enèrgica", com la defineixen des del festival, pujarà a l'escenari adaptada per Jordi Galceran i dirigida per Miquel Gorriz. L'obra parla sobre l'art i el valor de l'amistat. Pren com a punt de partida la discussió entre tres amics (aquí, Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva) que veuen com la seva relació comença a trontollar quan es discuteixen arran d'una pintura: un quadre en blanc.'Art' es podrà veure al Municipal de Girona els dies 8 i 9 d'octubre.

Seran tres funcions per a les quals demà mateix ja se'n posen a la venda les entrades al web del festival. Coincidint amb aquest anunci, Temporada Alta també ha desvetllat més confirmacions de la programació musical a l'Auditori: el concert intimista 'Jorge Drexler, guitarra i vos' (5 de novembre) i el musical per a tots els públics 'El petit Príncep' (16 d'octubre). Aquest no és el primer cop que la peça que signen Àngel Llàcer i Manu Guix visita el Temporada Alta. L'any passat ja va exhaurir localitats. I per repetir l'èxit, l'organització posarà a la venda un forfet familiar, que inclou dues entrades per a adults i dues per a infants.

Les entrades per a Jorge Drexler i 'El petit Príncep' també es podran adquirir a partir de demà, juntament amb una altra proposta de teatre: 'Les benignes', dirigida pel director Belga Guy Cassiers. Coproduït per Temporada Alta amb sis teatres, festivals i institucions europees, l'espectacle s'emmarca dins el projecte comunitari 'The Littell project', finançat per la UE (Europa Creativa).

El gruix, a finals d'agost

Fins ara, Temporada Alta ja ha donat a conèixer vuit espectacles d'una programació que inclourà teatre, dansa, circ, creació contemporània, música, cinema i familiars. Com sempre, combinarà propostes catalanes amb d'altres d'internacionals, moltes d'elles estrena absoluta. El dia 31 d'agost es donarà a conèixer la programació completa, el 5 i 6 de setembre hi haurà venda preferent d'entrades i la general començarà el 7 de setembre. Aquest dia, hi haurà un horari especial de taquilles amb un reforç de punts de venda per a la compra presencial. Les localitats i paquets també podran comprar-se a través del web del festival.

25 bobines de fil

Seguint la tradició, el Festival ha demanat a un artista plàstic que elabori el cartell de l'edició. Per a aquest 25è aniversari, l'encàrrec s'ha fet a Pep Duran (Barcelona 1955), escultor, pintor, escenògraf i professor de l'Institut del Teatre de Barcelona. L'obra és la fotografia d'una peça amb relleu que formen 25 bobines de fil que, segons el propi autor poden tenir diferents lectures: des de 25 ulls que poden fer referència a Argos, al "Fil d'Ariadna" o a "un senyal al cel", pensant en com es veurà l'obra penjada a les banderoles del carrer.

Noves entrades per a Wainwright

Les entrades per al concert que el músic americà Rufus Wainwright farà a l'Auditori de Girona es van posar a la venda el passat 9 de juny i pràcticament ja s'han esgotat. De totes maneres, l'organització del Temporada Alta ja avança que a partir del 7 de setembre n'hi haurà disponibles de noves.Seran la meitat de l'aforament de tot l'Auditori, que s'han reservat fins a la data per facilitar la venda de paquets i descomptes. Per al segon concert que el compositor farà al festival, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, encara hi ha entrades disponibles.