Patricia Langdon-Davies publica una autobiografia centrada d'infantesa i joventut

La britànica establerta des de fa dècades a Sant Feliu de Guíxols rememora els anys d'Anglaterra, abans del viatge a Catalunya que canviaria la seva vida

29.06.2016 | 07:27
Un moment de la presentació.

La Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols ha acollit aquest dimarts la presentació d´"El llibre del forat al mig", escrit per Patricia Langdon-Davies, 38è volum de la col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona.

El volum és autobiogràfic i connecta directament amb el llibre de memòries "El gat, unes llavors i quinze llibres", que va escriure Langdon-Davies i que va ser publicat en aquesta mateixa col·lecció l´any 2011.

Si bé en aquesta primera publicació l´autora descrivia els anys en què ella i el seu marit, el famós reporter de guerra John Langdon-Davies, decideixen establir-se a Catalunya i regentar el petit hotel Casa Rovira, de Sant Feliu de Guíxols, amb aquest nou títol, "El llibre del forat al mig", l´autora se centra en la seva infantesa i joventut a Anglaterra, abans de venir a Catalunya i fer-se catalana.

A la presentació hi han participat Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Lluís Muntada, director de la col·lecció Josep Pla; Patricia Langdon-Davies, autora del llibre, i Toni Sala, escriptor.

Patricia Langdon-Davies va tenir una infantesa agradable al costat dels seus pares i la seva germana gran. Va estudiar a la Southend High School for Girls; el 1936, a la Burys Court School, de Kent, i el 1937, al Farnborough Hill Convent College, de Hampshire.

Quan va acabar els estudis secundaris va voler cursar medicina. Però el 1941 va demanar una pròrroga al Col·legi de Medicina i es va apuntar com a voluntària al WRNS (Women´s Royal Naval Service), on va treballar, assignada a diverses bases aèries, com a mecànica de ràdio.

El 1946 va entrar al Mayfair Secretarial College for Gentlewomen i va treballar a la Clínica Tavistock, on va conèixer el que seria el seu espòs, el reporter de guerra John Langdon-Davies.

L´any 1950 ella i el seu marit van deixar Anglaterra per establir-se ja de manera estable a Catalunya. Després de residir dos anys a Casa Manent, de Premià de Dalt, el 1952 es van instal·lar a Casa Rovira, de Sant Feliu de Guíxols, on van regentar una pensió destinada a acollir turistes estrangers, majoritàriament britànics. Aquest periple està relatat al llibre de memòries "El gat, unes llavors i quinze llibres".

A partir de 1962, per atendre la salut del seu marit John i l´educació dels fills, vivien a Anglaterra durant vuit mesos i tornaven cada estiu a Sant Feliu de Guíxols. El desembre de 1971 va morir John Langdon-Davies. I el 1973, amb l´ajuda del seu segon fill, Andrew, Patricia Langdon-Davies va tornar a obrir Casa Rovira, que havia estat tancada durant quatre anys (entre 1969 i 1973).

Patricia Langdon-Davies compaginava la gestió de Casa Rovira amb la feina de secretària per a l´editorial George Rainbird, de Londres. El 1979 va conèixer el pintor John Palmer, amb qui va conviure fins al 2005, quan ell va morir. L´any 2007 Casa Rovira va ser venuda. Des de l´any 2007, Patricia Langdon-Davies viu al passeig de Sant Feliu de Guíxols.

Amb el títol "El llibre del forat al mig" es completa literàriament el periple vital de Patricia Langdon-Davies, ja que aquest volum consigna la infantesa i joventut de l´autora a Anglaterra, abans de venir a Catalunya i fer-se catalana.

El llibre

L´escriptura de Patricia Langdon-Davies defuig les paraules altisonants i l´efectisme, per prestar atenció en la descripció de detalls minimals en un procés que té el do de revelar el to d´una època.

Aquest volum autobiogràfic s´assembla a un dònut „en paraules de la mateixa autora„ perquè és un llibre que "té un forat al mig". El forat del mig a què s´al·ludeix està format precisament pels anys descrits en el llibre anterior, "El gat, unes llavors i quinze llibres".

Ara, amb "El llibre del forat al mig", s´abraça la part anglesa de la vida de Patricia Langdon-Davies: la seva infantesa, la seva joventut, la seva participació en la Segona Guerra Mundial i l´amor que ella i John Langdon-Davies van mantenir.

Segons Lluís Muntada, mitjançant una descripció elegant, profunda i irònica de fets elementals de la vida quotidiana, el lector d´aquest llibre descobrirà una mirada penetrant sobre el segon quart del segle XX de la història d´Anglaterra i d´Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema