El 30% de la població espanyola excedeix els límits d'ingesta de proteïnes recomanats i només 1 de cada 10 persones s'ajusta al consum adequat, que suposa el 12% de la ingesta total d'energia. Així es desprèn de l'estudi Distribución de macronutrientes y fuentes alimentarias en la población española: resultados obtenidos del estudio científico Anibes, elaborat per la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN) i que va analitzar els hàbits alimentaris de 2.009 individus d'entre 9 i 75 anys. Segons la FEN, la ingesta diària de proteïnes s'ha de situar al voltant de 0,8 g/kg de l'energia total, que representa aproximadament el 12% de la ingesta d'energia, i no és aconsellable excedir un límit superior del 15% de l'energia total. Tot i això, segons subratlla en un comunicat el president de la FEN, Gregorio Varela-Moreiras, la ingesta mitjana de proteïnes de la població espanyola està "molt per sobre" dels límits superiors recomanats i només el 10% de la mostra que ha participat en l'estudi es troba dins de les recomanacions. A més, un 30% de la mostra estaria en els límits i més del 30% excediria aquests límits d'ingesta recomanada d'aquest macronutrient.