L'arquitecte del paisatge Martí Franch rep l'Honoris Causa de Greenwich

El fundador i director de l'estudi d'arquitectura del paisatge EMF de Girona rebrà la distinció de la universitat londinenca el 21 de juliol

18.07.2016 | 07:04
L'arquitecte del paisatge Martí Franch rep l'Honoris Causa de Greenwich
Martí Franch.

L'arquitecte del paisatge Martí Franch (Barcelona, 1971), fundador i director de l'estudi d'arquitectura del paisatge EMF de Girona, serà nomenant Doctor Honoris Causa en disseny per la Universitat de Greenwich (Londres) el proper dia 21 de juliol.

És la primera vegada que un paisatgista de l'Estat espanyol ha estat designat Honoris Causa per una universitat estrangera.

No és casualitat que hagi rebut aquest títol a Anglaterra, ja que en aquest país l'arquitectura del paisatge és una disciplina que gaudeix de gran prestigi.

La universitat de Greenwich, on Martí Franch es va graduar en arquitectura, paisatge i disseny l'any 1998, premia amb el títol d'Honoris Causa ex alumnes que en la seva disciplina han aconseguit gran reconeixement internacional i que constitueixen un model a seguir per als actuals estudiants del centre universitari.

Sobre Martí Franch, la universitat destaca que ha estat descrit per la prestigiosa revista Harvard DesignMagazine com «un dels arquitectes del paisatge contemporanis més influents de la seva generació» i remarca que tot i la seva joventut ha aconseguit grans èxits i nombrosos premis, entre ells els més prestigiosos en arquitectura del paisatge.

Mirada poètica i recerca
La Universitat de Greenwich li reconeix a Martí Franch la seva capacitat per interpretar cada espai on desenvolupa un projecte i fer-li un vestit a mida, sense invertir grans pressupostos i tenint molt present el seu ecosistema i les persones que l'han d'utilitzar, amb l'objectiu que se l'apropiïn.

Segons destaca Sue Anne Ware, rectora de la facultat d'arquitectura de la Universitat de Newcastle, Austràlia, i directora de la tesi de Martí Franch, generositat, mirada poètica i esperit de recerca es donen la mà en els projectes d'intervenció en el paisatge que idea i dirigeix Martí Franch, que es guia sempre per la sentència de Marcel Proust: «El veritable viatge de descoberta no consisteix a buscar nous paisatges, sinó a tenir nous ulls».

Sovint seguint aquesta idea, l'obra d'EMF no busca modificar el paisatge, sinó fer-li descobrir al visitant des d'una nova perspectiva.
Des del seu estudi de Girona, junt amb un equip de professionals multidisciplinari, Martí Franch ha ideat i dirigit nombrosos projectes d'arquitectura del paisatge a Catalunya, França, Itàlia i Suïssa. Diversos dels seus projectes han estat guardonats amb els més prestigiosos premis internacionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema