El Festival de Música Insòlita L'Estrany se celebrarà els dies 5 i 6 d'agost i traslladarà la seva programació a noves localitats del Pla de l'Estany. Cabo San Roque, Borusiade, Flora i Alicia Carrera són alguns dels artistes que formen la programació musical d'un festival que incorpora performances, instal·lacions sonores interactives i mapping.

En aquesta 8a edició, L'Estrany donarà tret de sortida el divendres 5 d'agost amb la performance All you need is hate, de Manoli Mansilla, al Mirador del Puig d'en Colomer (19 h) . Un projecte que es realitza per primera vegada i que ha estat guanyador de la convocatòria Ingràvid. Seguidament, tindran lloc les actuacions de Cabo San Roque, Flora i RR.

La segona jornada de L'estrany es concentrarà al bosc d'escultures eròtiques de Can Ginebreda. El bosc de Can Ginebreda és un espai marcat per la intervenció de l'escultor Xicu Cabanyes i es pot considerar com insòlit museu natural.

El dissabte 6 d'agost arrencarà la segona jornada del festival. De 16.30h a 18.30h tindran lloc els tallers infantils de stop motion, coets d'aigua, circuits d'imant magnètics i creació de música electrònica, que requereixen inscripció prèvia.

Des de les 17 h i fins a les 6 h de la matinada, L'Estrany oferirà les actuacions musicals d'Alicia Carrera, Mimi, AWWZ, Borusiade, Ches, Tutu, Ylia i Vanlla Killer.

Can Ginebreda també serà escenari de les projeccions de mapping a les escultures eròtiques del bosc i de la instal·lació sonora interactiva Sorolls del bosc actiu. L'Estrany comptarà amb una zona de descans i picnic, zona l'acampada i foodtrucks d'alimentació.

L'Estrany va néixer el 2009 i busca combinar la innovació creativa i l'entorn natural privilegiat.