El Patronat de la Fundació Jesuïtes Educació ha nomenat nou director general de la Fundació Jesuïtes Educació el pedagog i geòleg Enric Masllorens, que prendrà possessió a partir de l'1 de setembre en substitució de Xavier Aragay, que ha ocupat el càrrec durant els últims vuit anys.

Enric Masllorens, nascut a Barcelona el 1958, és llicenciat en Ciències Geològiques i doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre l'avaluació de la formació del professorat. Va treballar com a professor a l'escola Jesuïtes Casp-Col·legi Sagrat Cor, ha estat professor de l'Escola Universitària de Magisteri Blanquerna i director de l'Escola de Mestres Blanquerna. També va dirigir l'escola Pia Balmes i posteriorment, la Institució Cultural del CIC, que reuneix diversos centres educatius. Els últims anys ha estat director general de l'Editorial SM.

Enric Masllorens substitueix Xavier Aragay, que ha liderat la posada en marxa del projecte Horitzó 2020, amb el qual les escoles jesuïtes de Catalunya han iniciat un procés de profunda renovació pedagògica. Aragay ha consolidat el treball en xarxa de les diverses escoles que formen Jesuïtes Educació, i la renovació organitzativa que ha permès impulsar aquest nou model educatiu.

«Han estat fites que han contribuït, més enllà de la pròpia institució, a estimular el debat sobre la necessària renovació de l'educació al nostre país i també a nivell internacional, animant i possibilitant el naixement d'iniciatives diverses per avançar en aquest àmbit», ha destacat el patronat.

La Fundació Jesuïtes Educació ha agraït a Xavier Aragay «la seva capacitat de visió, d'impuls i d'inici d'una dinàmica creativa, així com la seva feina i dedicació que ha permès posar en marxa un projecte tan ric i complex com l'Horitzó 2020».