El Solar Impulse II, l'avió que funciona exclusivament amb energia solar, es va enlairar ahir de l'aeroport del Caire en direcció a Abu Dhabi, en la seva última etapa per completar la volta al món, que va començar al març de 2015.

Amb el pilot Bertrand Piccard als comandaments, l'avió es va enlairar pels volts de la 01.00 del matí hora local, com estava previst.

El vol fins als Emirats Àrabs Units durarà 48 hores, segons indiquen els organitzadors a la seva pàgina web oficial, que temien que l'avió no pogués enlairar-se a causa del vent.

L'enlairament del Solar Impulse II, previst en un primer moment per al passat dissabte 16, es va endarrerir primer per un "malestar estomacal" de Piccard i després a causa de les altes temperatures a la península aràbiga.

Segons va explicar l'organització, les altes temperatures redueixen la densitat de l'aire que, al seu torn, disminueix com més gran és l'altitud, de manera que l'avió solar necessitaria una major despesa d'energia perquè les hèlixs impulsin l'avió.

Quan aterri a Abu Dhabi, el Solar Impulse II haurà recorregut més de 40.000 quilòmetres i sobrevolat el mar d'Aràbia, l'Índia, Myanmar, la Xina, els oceans Pacífic i Atlàntic, Estats Units, el sud d'Europa i el nord d'Àfrica.

Aquest monoplaça, equipat amb més de 17.000 cèl·lules fotovoltaiques, està fabricat amb fibra de carboni i se sustenta amb una envergadura alar major que la del Boeing 747, però desplaça un pes similar al d'un automòbil familiar buit.