El Festival de Cinema de Girona restaura el film «Amor adolescente»

Pel·lícula rodada fa 50 anys a Girona, amb guió de Gironella, patia un procés greu de destrucció

29.08.2016 | 07:14
El rodatge del film.

La versió restaurada del llargmetratge Amor adolescente es projectarà a la clausura del Festival de cinema de Girona el dissabte 1 d'octubre als Cinemes Albèniz, dins la secció Made in Costa Brava Girona. 

El motiu d'aquesta restauració és per la deterioració de l'original i sobretot perquè el negatiu de so ha iniciat un procés de destrucció irreversible del «síndrome del vinagre».

Els organitzadors del festival asseguren en un comunicat que «si no fos per la restauració, desapareixeria aquesta prova que va desvetllar el jove talent emergent de Girona».

El guió és de l'escriptor Josep Maria Gironella, autor de Los cipreses creen en Dios (1953), que va redactar un argument de manera personal i lliure de vuit pàgines sense partir de cap idea prèvia del director.

Una història que podria tenir elements autobiogràfics de l'autor que havia sigut seminarista. A partir d'aquest tractament, el director, Jordi Lladó, i el periodista Pius Pujades varen desenvolupar el redactat del guió cinematogràfic.

Va ser un rodatge amb característiques amateurs, però va tenir un acabat professional en els millors Estudis cinematogràfics del país, Foto Film, la Voz de España.

El seu circuit comercial es va restringir a sales d'art i assaig. La producció es va desenvolupar a partir de la inversió privada de Jordi Sarasa, com una mena de mecenatge. Sarasa, a més de la producció va manejar la càmera en el rodatge. Per poder comercialitzar professionalment la pel·lícula a les sales de cinema, l'obra es va allotjar dins la titularitat de la productora de Josep Maria Forn, director-productor de La piel quemada (1967).

Jordi Lladó ja havia realitzat curtmetratges de ficció a la ciutat de Girona. Entre el 1960 i el 1973 va rodar De 15 a 16 anys (1962), La mare (1963) o El pobret (1964). El rodatge d'Amor adolescente es va fer entre 1965 i 1966.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema