L'activitat del Festival de teatre amateur de Girona (Fitag) als Municipis, que implica un grup local,

nascuda l'any 2010, s'ha convertit en un dels «projectes més consolidats», va informar ahir en un comunicat la Diputació, institució promotora del festival. Dels quatre municipis implicats en la primera edició del Fitag als Municipis s'ha passat als dotze de la present edició.

«Enviem grups internacionals a pobles petits perquè aquests tinguin la possibilitat de programar teatre internacional. Aconseguim crear un dia de convivència en què la companyia local els rep i els porta a passejar i a dinar abans que la companyia convidada actuï al municipi al vespre», ha explicat Martí Peraferrer, director del Fitag.

A l'edició d'enguany, hi han participat Figueres, que va preestrenar la coproducció internacional de Hamlet; Sant Gregori i Vidreres, que van acollir la companyia de Madrid La Luciernaga - ONCE; Puigcerdà, que va acollir La Florianópolis, de Brasil; Palamós, amb la Splah - Drama School, de Kíev (Ucraïna); la Jonquera, amb El Bachin Teatro, de Buenos Aires; Sant Pere Pescador, Besalú i Llançà, amb Complexus, de Navarra; Salt, amb la Théâtre La Rénédrame, de Dakar (Senegal); Lloret de Mar, amb Galgal Theatre, i Maçanet de la Selva, la Teatr Krzywa Scena de Stargard (Polònia).