El Bisbat de Girona tornarà a impulsar aquest curs l'Escola Diocesana de Catequistes, desapareguda des de l'any 2009. Les sessions es faran un cop al mes, dissabtes al matí, i els participants no s'hauran de limitar a escoltar els ponents sinó que se'ls demanarà una participació activa.

Segons ha explicat el responsable de l'Escola, mossèn Salvador Gras, en els darrers anys la formació diocesana dels catequistes s'havia concentrat en les classes que ofereix l'Institut Superior de Ciències Religioses de dilluns a dijous. Darrerament, però, hi havia catequistes que havien dit que aquest horari no els anava bé, i per això s'ha decidit retornar a les sessions del dissabte al matí.

El model de l'Escola estarà basat en el que ja ha experimentat el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears, que parteix de les preocupacions dels catequistes per conduir cap a una renovada narració catequètica de la fe a adults, joves, adolescents i infants.

L'Escola està oberta tant als catequistes que tot just comencen com aquells que ja tenen experiència, ja que un dels principals objectius és que tothom pugui fer les seves aportacions personals i compartir-les. Aquest any es posarà en marxa el primer curs, que és el més bàsic, i aquells que ho desitgin podran continuar l'any que ve amb un segon nivell. Gras recorda que els catequistes, al treballar amb mainada, sempre han de continuar posant-se al dia, ja que els infants i la societat també evolucionen, així com els seus punts d'interès.

El curs comptarà amb un ampli professorat, amb religiosos i laics, homes i dones. La primera sessió tindrà lloc el 15 d'octubre i portarà per títol El projecte personal de la formació: la identitat del catequista, que anirà a càrrec del propi Gras i de mossèn Joan Amich. Les altres dues sessions d'aquest semestre seran L'espiritualitat del catequista, a càrrec de Ramon Oller, i Projectar i programar la catequesi, amb Carme Rodríguez.