La pel·lícula "Vestigis", produïda per rosinc, interpretada per rosinc i rodada a Roses, competirà al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, que es celebra del 7 al 16 d'octubre a la localitat del Garraf. Dirigida pel rosinc Ivan Morillo, amb guió d´Ivan Humanes i produïda per Ivan Morillo i Thomas Spieker amb el suport de l´Ajuntament de Roses, "Vetigis" competirà pels guardons de la secció Noves Visions.

Tant el director, Ivan Morillo, com els actors protagonistes, Anna Vicens i Joan Fibla, són de Roses, així com ho són la totalitat de localitzacions de la pel·lícula, situades al casc urbà, al port pesquer, a l´antiga depuradora de marisc, a la urbanització del Mas Fumats, a Canyelles Petites i a la Casa Cambó, edifici de l´Ajuntament.

Morillo s'estrena a la direcció amb aquest rodatge d´un llargmetratge en només 9 dies en un horari intensiu de 14 hores per jornada. "Vestigis" és la pel·lícula de pressupost més modest que participa en el Festival de Sitges d´enguany.

El programa del Festival inclou, paral·lelament als passis de la pel·lícula, l´exposició "Com es va rodar Vestigis", del fotògraf José Roy, que s´inaugura dissabte, 8 d´octubre, al Cafè Roy de Sitges, i que té l´assistència confirmada del conseller de Cultura i l´alcaldessa de Roses, Montse Mindan. El productor del film, Thomas Spieker, que és col·laborador del Diari de Girona, assistirà també a l´acte d´homenatge que li retrà l´organització del Festival, amb motiu de la seva participació com a mestre de cerimònies del Festival entre els anys 1989 i 1994.

La pel·lícula presenta l´Elena (Anna Vicens), mestra de professió la qual ha perdut una filla durant l´embaràs, i mai ha superat aquesta pèrdua. Els seu matrimoni amb Marcos fa aigües, tot i que el seu home continua enamorat d´ella. Al mateix temps l´Elena enceta una història d´amor tòrrid i lèsbic amb una de les seves ex-alumnes, l´Èrika (Marta Figueras).

En Marcos, preocupat pel seu matrimoni, acudeix a un psiquiatra, en Hermann (Joan Fibla), per tal de salvar el matrimoni, el qual els proposarà una teràpia intensiva. Teràpia que tindrà un final del tot inesperat.