Un total de 1.972 infants i 477 monitors van participar durant el curs passat en les activitats dels centres de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu de Mont, mentre que 3.453 nens i nenes i 659 monitors ho van fer en les activitats de l'estiu de 2015. Tot i que les xifres de participants són lleugerament inferiors a les de l'any anterior, el ja expresident de l'entitat, Ferran Ruiz (que recentment ha estat rellevat per Pere Fanals), destaca en la memòria de l'entitat que «en les situacions que estem vivint, on sembla que tot trontolla per la corrupció, val la pena ressaltar l'esperit de servei que es viu a la Fundació, on tots els monitors, responsables i col·laboradors de les activitats de casals d'estiu, d'esplai setmanal, de colònies... fan un servei de forma altruista». I, com a entitat cristiana, Ruiz ressalta que la seva finalitat és «aportar els valors de l'Evangeli als infants i joves de la nostra societat més propera mitjançant l'activitat quotidiana i regular dels nostres centres d'esplai».

Ruiz destaca que per segon any van poder atendre, mitjançant els casals d'estiu i les colònies, 304 nois i noies dins del programa de beques per a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. D'altra banda, l'any passat la Fundació (que depèn del Bisbat) es va tornar a implicar en l'organització de casals d'estiu promoguts per ajuntaments. Això els va permetre contractar 86 monitors i monitores, amb uns resultats molt positius.

Des de l'entitat també han detectat que ha augmentat la participació dels joves en les activitats de la Fundació, com ara trobades de monitors, cursos de formació de l'Escola de l'Esplai i activitats a les cases de colònies. Durant el 2015, per exemple, es van organitzar deu cursos de monitors amb 219 alumnes, tres cursos de directors amb 37 participants i 9 monogràfics amb 250 assistents. També es van fer sis cursos d'aprofundiment per a premonitors, als quals van assistir 166 persones. En tots els casos, les xifres són superiors que l'any anterior. A nivell global, el nombre d'usuaris de l'Escola de l'Esplai de 2015 van ser 682 persones.

Pel que fa al Servei de Cases de Colònies, al llarg de l'any passat va gestionar 329 reserves, van haver-hi 640 nits ocupades i van acollir 12.211 persones. La gran majoria eren entitats de lleure, tot i que també les van utilitzar centres escolars i altres tipus d'entitats. Les més demandades van ser les d'Els Arcs-Joan Julià i la Cot, totes dues a la Garrotxa.

Finalment, pel que fa a les activitats d'educació ambiental, hi van participar 32 escoles, 2.027 criatures i en total es van realitzar 3.505 estades. El principal objectiu d'aquestes activitats és que els infants puguin descobrir de forma activa el Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa.