La XIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya ha programat per enguany vint pel·lícules que es projectaran a vuit municipis (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Blanes, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Vilassar de Mar) i sis presons (Can Brians 1 i 2, Lledoners, Quatre Camins, Puig de les Basses i Centre Penitenciari Ponent).

La mostra es va presentar ahir a Girona. L'EspaiCaixa de Girona oferirà els propers dies 17 i 24 els títols Aprenent a conduir, d'Isabel Coixet, amb col·loqui posterior amb Gagandeep Singh, i Si Déu vol, d'Edoardo Maria Falcone, amb un debat moderat per la periodista Laura Fanals.

La projecció en centres penitenciaris una de les novetats d'enguany, en una edició en què s'afegeixen també altres sales de projecció, com és el cas de la UAB, el Cinema Catalunya de Terrassa i els cinemes Verdi de Barcelona.

Quatre de les pel·lícules s'estrenen a Catalunya en el marc de la mostra. Són Falling, d'Ana Rodríguez Rosell; Land of Mine. Bajo la arena, de Martin Zandvliet; Les innocentes, d'Anne Fontaine, i The Vessel. El navío, de Julio Quintana.

Les vint pel·lícules, que tracten religions com el cristianisme, l'hinduisme o l'islamisme, estat seleccionades amb un doble objectiu: fer visible la gran diversitat religiosa del país i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Després de cada projecció hi haurà un cinefòrum, en els quals participaran 32 convidats, entre ells com sor Lucía Caram.

La presentació a Girona va comptar amb el director general d'Afers Religiosos del Departament de Governació, Enric Vendrell, el director territorial de Governació a Girona, Raül Morales i la directora del CaixaFòrum Girona, Rosa Gil.