Les millors cançons de Leonard Cohen

Escolta deu dels millors temes composats pel músic i poeta canadenc

11.11.2016 | 09:13

HALLELUJAH


Composada el 1984, l'èxit popular de la cançó va arribar gràcies a les versions que se'n van fer. Probablement la més celebrada és la que va fer Jeff Buckley, que alhora es va inspirar en una versió de John Cale.


SUZANNE


'És mig boja i això us tempta. Us dóna te i taronges d'unes terres estrangeres'. Són uns dels primers versos de Suzanne, un text que va néixer com un poema (1966) i que un any després es convertiria en el principal èxit del seu disc de debut.


FAMOUS BLUE RAINCOAT


Una de les cançons que va captivar els seguidors de Cohen a principis dels 70. Composada a partir d'un robatori que va patir la seva parella, Marianne Ihlen, al seu apartament de Nova York, en el que el lladre es va endur un vell impermeable de Cohen.


EVERYBODY KNOWS


Aquesta és problement la més pessimista entre les desenes de lletres pessimistes que han fet popular Cohen. Inclosa en el disc I'm your man, inclou referències a malalties, problemes socials, problemes de parella i religió.


BIRD ON A WIRE


Durant una època de depressió en la que vivia en una illa grega, va començar a escriure un poema en què es comparava a un ocell solitari que havia vist. Anys després el poema es convertiria en cançó.


SO LONG MARIANNE


Cançó dedicada a la noruega Marianne Ihlen, que durant anys va ser la seva amant i la dona que va inspirar moltes de les seves primeres obres.


DANCE ME TO THE END OF LOVE


Una altra de les cançons imprescindibles en tots els concerts de Cohen. La va composar ajudant-se d'un petit sintetizador Casio de joguina que va comprar en una botiga per a turistes a Times Square (Nova York)


TOWER OF SONG


És un dels seus temes més celebrats. Publicada l'any 1988, hi parla del pas del temps, d'allò que ja és irreperable i de la instpiració


ANTHEM


Un dels temes més brillants del disc The Future (1992), en el que parla metafòricament de la seva llarga carrera


I'M YOUR MAN


L'any 1988 poca gent parava atenció a Leonard Cohen quan va sorprendre amb un àlbum brillant en el que apostava clarament pels sintetitzadors. Des d'aleshores, I'm your man o First We Take Manhattan es van convertir en imprescindibles en els seus concerts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema