Un quadre de Johan Cruyff dibuixat sota l'aigua del port de Palamós amb pintura fluorescent és l'homenatge al desaparegut exfutbolista holandès de l'artista Marc Armengol 'Markus', que es va submergir ahir a la nit per portar a terme aquesta singular proposta.

Per solucionar el problema de la foscor, ja que l'acció va començar a les 22:00 hores, es van utilitzar focus submarins de llum ultraviolada que han permès una activitat pionera en la qual ha intervingut el centre de busseig H2O amb l'ajuda d'instructors i el suport de clubs especialitzats en immersions.

El quadre, després de l'esforç de creació, serà donat a la Fundació Johan Cruyff, que ha recolzat la iniciativa de Markus en forma d'homenatge.

L'ideòleg d'aquesta proposta és un barceloní que ha exposat en diverses ciutats i que, el 2003, es va endinsar en la pintura fluorescent per confeccionar accions artístiques en les que també intervenia la música.

El procés de dibuixar el retrat de Johan Cruyff, ídol d'infància de Markus, ha estat filmat amb càmeres submarines al port de Palamós a vint metres de profunditat.