n L'actriu nord-americana Carrie Fisher, molt coneguda pel seu paper de la princesa Leia a les primeres entregues de la saga Star Wars, va patir divendres un atac al cor durant l'aterratge d'un vol a l'aeroport de los Angeles (EEU), segons va assegurar el portal especialitzat en notícies de famosos TMZ. Segons van informar diversos mitjans al llarg del dia d'ahir, l'actriu es troba «estable» dins la «gravetat» després de l'incident.

D'acord amb TMZ, Fisher, de 60 anys, volava de Londres a Los Angeles quan, quinze minuts abans d'arribar a la ciutat californiana, va tenir una aturada cardíaca. L'actriu va rebre reanimació cardiopulmonar a l'aeronau i va ser traslladada a l'hospital UCLA Medical Center de Los Angeles un cop l'avió va aterrar. Segons informava ahir The Hollywood Reporter, diversos passatgers de l'avió es van fer ressò de l'emergència sanitària a través de la xarxa social Twitter.

«No sé com processar això però Carrie Fisher va deixar de respirar en el vol cap a casa. Espero que es posi bé», va dir en el seu compte de Twitter l'actriu Anna Akana, que es trobava a l'avió i va afegir que la intèrpret no va respirar durant «uns deu minuts». Personal d'United Airlines, l'aerolínia que operava el vol, va assegurar a TMZ que l'actriu es trobava «inconscient» quan va aterrar l'avió.

Un portaveu del Departament de Bombers de Los Angeles va confirmar a The Hollywood Reporter que, poc després del migdia, un equip mèdic va acudir a la porta 74 de l'aeroport de la ciutat californiana per atendre un pacient que havia patit una aturada cardíaca durant un vol. D'acord amb aquest mateix portaveu, els metges van proporcionar «suport vital avançat» a la pacient abans de ser traslladada.

Nombroses celebritats de Hollywood van mostrar immediatament la seva preocupació i els seus millors desitjos per a la recuperació de Fisher.