La nova edicio de Nadal al Museu que impulsa la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona està tenint una «molt bona acollida», en paraules dels responsables de comunicació de la iniciativa consultats per aquest diari.

«La campanya té molt bona acollida i moltes famílies assisteixen a les activitats concretes i aprofiten també per fer la visita convencional al museu», han indicat.

Nadal al Museu, campanya que programa actes fins al 8 de gener, té com a objectiu promoure les visites familiars aquest Nadal als museus amb premis, jocs, tallers, música i activitats per descobrir tot el seu patrimoni.

Els 27 museus integrats a la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona han ofert aquesta segons edició del Nadal al Museu a equipaments de temàtiques variades com la història, el joc, l'artesania, l'arqueologia, l'etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia o l'art.

Destaquen els tallers de reciclatge i de cuina, fins a tallers per a crear objectes nadalencs com porta-espelmes, amulets, fanalets, corones, estrelles, calendaris, titelles i fins i tot felicitacions nadalenques en format audiovisual.

També hi ha molts jocs de pistes en família, contacontes i relats, visites guiades, gimcanes i jocs per gaudir en família. La majoria d'aquestes activitats són gratuïtes amb incripció prèvia. Es pot consultar la programació especial a la web de cada museu.

A més de la programació especial, els nens i nenes, només per assistir al museu, poden participar en el sorteig de diversos premis com un Ipad o un cap de setmana gratuït a la Vall de Núria.

Els 27 museus integrants de La Xarxa: Museu Etnològic del Montseny. La Gabella (Arbúcies), Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles i Museu Darder (Banyoles), Terracotta Museu de la Bisbal, Museu Municipal Josep Aragay (Breda), Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, Museu de l'Anxova i de la Sal (l'Escala), Museu del Joguet de Catalunya (Figueres), Museu de l'Empordà (Figueres), Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona, Museu d'Art de Girona, Museu del Cinema. Col·lecció Mallol (Girona), Museu d'Història de Girona, Museu d'Història dels Jueus (Girona), Tresor de la Catedral de Girona, Museu Municipal de Llívia, Museu del Mar de Lloret de Mar, Museu de la Garrotxa (Olot), Museu dels Sants d'Olot, Museu del Suro de Palafrugell, Museu de la Pesca de Palamós, Museu Etnogràfic de Ripoll, Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), Museu Municipal de Tossa de Mar i Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret.