L'arquitecte del paisatge Martí Franch (Barcelona, 1971), fundador i director de l'estudi d'arquitectura del paisatge EMF de Girona, rebrà properament el premi LILA (Landezine International Landscape Award).

La distinció serà lliurada a l'estudi gironí en la 1a edició d'aquest premi fundat per la prestigiosa web Landezine, un espai de referència en el món del paisatgisme, creada el 2009 a Eslovènia.

L'Estudi Martí Franch rebrà el premi del jurat, per decisió unànime, per la trajectòria professional en el món del paisatgisme.

El jurat estava format per 5 professionals: Robert Schäfer (Alemanya), president del jurat; Chris Reed (EUA), professor de Harvard GSD; Adrian McGregor (Austràlia), fundador de McGregor+Coxall; Xiaodi Zheng (Xina), lectora a Tsingua, i Peter Zöch (Àustria), escriptor i arquitecte paisatgista.

L'entrega de premis tindrà lloc el proper divendres dia 20 de gener a Ljubljana. Martí Franch va ser nomenat el passat juliol doctor Honoris Causa per la Universitat de Greenwich (Londres).