Joaquim Salvi, des de fa cinc anys a la direcció de l'Escola Politècnica Superior de la UdG, va anunciar ahir la seva intenció de presentar-se a les eleccions a rector amb un programa que té com a punt fort «governar amb els estudiants».

Les eleccions a rector de la UdG encara no han estat convocades, però l'actual rector, Sergi Bonet, que manté la intriga sobre la seva candidatura, les ha de convocar aquest any perquè expira el seu primer mandat de quatre anys, després d'haver-se proclamat rector el novembre de 2013 superant a les eleccions la candidatura de Joaquim de Ciurana.

Salvi, que és llicenciat en Informàtica i doctor en Enginyeria Industrial, va comunicar el passat mes de novembre a Sergi Bonet la seva intenció de fer-li la competència, en el cas que l'actual rector intenti repetir.

«Vaig dir al seu moment a Bonet que no em presento per fer oposició, sinó perquè puc elaborar un programa diferent i crec que puc guanyar».

Així s'expressa qui també és Catedràtic d'Universitat del Departament d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors i Investigador del grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica, i afegeix que considera que «un programa i una candidatura alternativa sempre és riquesa democràtica i afavoreix el contrast d'opinions».

«Em presento perquè em fa il·lusió i en tinc ganes», diu qui ha ostentat càrrecs de gestió d'una manera quasi ininterrompuda des del 1998, i ha estat coordinador d'estudis, secretari de departament, vicerector de Campus amb l'equip del rector Joan Batlle de 2002 a 2005 i ara mateix dirigeix l'Escola Politècnica Superior.

Un habitual a les eleccions

Després de l'experiència amb Joan Batlle, Salvi va tornar a repetir i el 2005 es va presentar amb l'equip del candidat Ramon Moreno, però en aquelles eleccions va guanyar Anna Maria Geli.

Salvi encara ho va tornar a intentar el 2009, ara amb l'equip de Manel Poch, però l'electorat va tornar a premiar Geli amb un segon mandat.

«Crec que és el moment oportú després de cinc anys a la direcció de l'Escola Politècnica Superior, ja que tinc una experiència que puc posar al servei de la UdG».

Pel que fa al Parc Científic, Salvi espera que les institucions ajudin a treure l'equipament del concurs de creditors.