La Costa Brava posa en relleu el valor històric i turístic dels megàlits que hi ha a la zona

Durant el mes de maig, s´organitzaran diferents excursions i xerrades sobre aquests monuments prehistòrics construïts per blocs de pedra

01.05.2017 | 08:48
Imatge d´arxiu d´un dolmen situat a Les Gavarres

La Costa Brava és coneguda per l´alta presència de megàlits. És per aquest motiu que des del Consell Comarcal de l´Alt Empordà s´ha decidit posar en valor aquests monuments prehistòrics construïts amb un o diversos blocs de pedra, organitzant durant aquest mes de maig tot un conjunt d´activitats. Aquest programa ha estat preparat pel Maig Megalític, una iniciativa que van promoure ja fa més de vint anys l´Associació d´Amics de l´Albera i Cap de Creus (APNACC) amb l´Ajuntament de Roses i que ara s´estén per tot el territori gironí.

La setmana passada, l´alcaldessa de la Jonquera i Consellera de Cultura del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Sònia Martínez, va presentar, als Porxos de Can Laporta de Tossa de Mar, les propostes que s´inclouen dins «Les Rutes Megalítiques de la Costa Brava». En concret, es treballa en tres àmbits geogràfics concrets: Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i l´Albera-Cap de Creus. Els conjunts megalítics d´aquestes zones formen part des de l´any 2015 de les Rutes Megalítiques Europees, itinerari cultural del Consell d´Europa.

La primera activitat es va desenvolupar ahir, dia europeu del Megalitisme, amb una ruta circular per Tossa i una altra a Vulpellac. La resta d´activitats tindran lloc durant aquest mes de maig. Destaca la XVI Passejada Dòlmens a la llum de la lluna a Roses el 10 de maig, la xerrada Les coves prehistòriques de Cassà de la Selva el 13 de maig, el 18è Itinerari megalític de les Gavarres-Ardenya a Calonge el 14 de maig, la neteja i visita guiada als monuments megalítics de Comunera a Agullana el 20 de maig i la presentació del llibre Dòlmens, Coves i Menhirs, de Pau Roig i Xavier Niell a Sant Feliu de Guíxols el 20 de maig.

El Consell Comarcal de l´Alt Empordà i els Consorcis de Gavarres i d´Ardenya-Cadiretes són els ens coordinadors d´aquestes jornades amb el suport dels ajuntaments i entitats col·laboradores. Formen part també del grup de treball la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Girona, amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema