El festival Tempo ha anunciat el primer nom per a l'edició d'enguany. Es tracta de Fantastic Negrito, músic nord-americà recentment premiat amb un Grammy en la categoria de Millor Àlbum de Blues Contemporani 2016, i que actuarà a l'escenari de la plaça dels Jurats el dilluns 24 de juliol. El festival estival, que enguany substitueix la marca per «Sota les estrelles» per «Connecta't amb les estrelles», es desenvoluparà entre el 20 de juliol i 13 d'agost, entre la plaça dels Jurats i l'espai El Village, que novament s'instal·larà al Passeig Arqueològic.

«Blues amb actitud punk». Així es defineix Xavier Dphrepalezz, el cantant i guitarrista que s'amaga darrere el projecte Fantastic Negrito. Nascut a la ciutat de Massachusetts, Dphrepalezz du a les seves espatlles el pes d'una adolescència viscuda als carrers d'Oakland, on es va traslladar amb la seva família quan comptava amb 11 anys, marcada per la violència i les drogues, i de la qual va aconseguir sortir-ne gràcies a la música.

Després de fer-se un nom destacat dins l'escena de la música negra internacional, gràcies al premiat debut discogràfic, The Last Days Of Oakland, Fantastic Negrito oferirà a Girona la seva primera actuació a Catalunya. El blues rural amb alta concentració de vitamines funk, punk i rock -amb R.L. Burnside com a gran referent-, combinat a una actitud rebel sobre l'escenari, han motivat que ja part de la crítica l'hagi etiquetat com «la nova esperança de la música negra».

En els pròxims dies, l'organització del festival anunciarà nous artistes per al cartell de la seva novena edició, que novament convidarà a gaudir de la millor música, oferint la possibilitat d'acompanyar-la d'una proposta gastronòmica. Les entrades per al concert de Fantastic Negrito es posaran a la venda el pròxim dilluns, 8 de maig.