El festival Castell de Peralada programa la segona edició del campus

La iniciativa, que es va endegar l'any passat pel 30è aniversari del certamen, acollirà 220 participants de 25 escoles i institucions

06.05.2017 | 07:05
Les autoritats i els promotors, en l´acte celebrat ahir.

El festival Castell de Peralada ha programat la segona edició del Campus Peralada 2017, el programa educatiu que busca apropar als joves amb vocacions artístiques a la cultura i l'art. La iniciativa es va endegar l'any passat coincidint amb el 30è aniversari del certamen i continuarà aquest estiu amb nou jornades.

El promotors preveuen que l'escola aculli uns 220 participants que se seleccionaran de 25 escoles i institucions de Peralada, Figueres, Palafrugell, Girona, Celrà, Blanes i Barcelona. Com a novetat, enguany el projecte ha incorporat la col·laboració de professionals del món de la música i la dansa com Abigail Prat, Beatriu Daniel o Toni Jodar.

Oferir als joves una plataforma pedagògica que els permeti adquirir nous coneixements a través de xerrades i col·loquis combinats amb assajos, classes de dansa o espectacles relacionats amb les disciplines que cursen als diferents centres de formació. Els participants són seleccionats des dels centres de formació on cursen els seus estudis artístics. El promotors de la iniciativa van presentar ahir el programa en un acte al saló de descans del Teatre Municipal de Girona, que va presidir el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i on també van assistir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué i el director del festival, Oriol Aguilà.


Òpera gratuïta a Girona

Durant l'acte, el festival també va anunciar altres activitats que es faran a Girona. Entre elles destaca el recital d'òpera gratuït que acollirà el Teatre Municipal el proper 21 de maig. L'actuació anirà a càrrec de la mezzosoprano gironina i artista resident del Festival 2017, Gemma Coma-Alabert i comptarà amb la participació de la soprano Maribel Ortega i amb Marta Pujol, al piano. A més i per cinquè any consecutiu, el festival, l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració dels Amics de l'Òpera de Girona i la Fundació Auditori Palau de Congressos, han organitzat cantades d'òpera i cançó per commemorar el Dia Europeu de l'Òpera a la capital gironina. Les cantades, a càrrec dels Amics de l'Òpera de Girona, se celebraran el 14 de maig a la plaça del Vi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema