Un objecte del Museu del Cinema es veurà en una mostra a Brussel·les

La House of European History, que s'inaugura avui, tindrà un praxinoscopi teatre d'Émile Reynaul del 1879

06.05.2017 | 07:05

El Museu del Cinema de Girona ha cedit a la House of European History un praxinoscopi teatre d'Émile Reynaud (1879) de la col·lecció Tomàs Mallol i també dues imatges de dos objectes del fons del museu, el cartell Cinématographe Lumière i una cronofotografia de placa fixa d'Étienne-Jules Marey. Aquest centre s'inaugurarà avui dissabte. L'objecte cedit és un aparell precinematogràfic d'animació d'imatges dibuixades, inventat per Émile Reynaud el 1879. Émile Reynaud és considerat el pare del cinema d'animació gràcies als diversos invents com el praxinoscopi, el teatre òptic o el praxinoscopi teatre. El Museu del Cinema conserva i exposa la majoria dels invents que va idear Émile Reynaud.

La House of European History, que depèn del Parlament Europeu, i es troba situada a la capital de Bèlgica, serà un espai per debatre, qüestionar i reflexionar sobre la història d'Europa. L'exposició permanent guiarà els visitants a través d'un recorregut per la història europea. Per donar als visitants una millor comprensió dels tumultuosos esdeveniments del segle XX, l'exposició permanent es centrarà en primer lloc en les conviccions i creences que defineixen el segle XIX – «l'entrada a la modernitat» d'Europa - abans de passar a considerar el descens d'Europa cap a la guerra i la destrucció. Això serà seguit per la recerca d'una vida millor en una Europa cada vegada més unida.

Finalment, s'animarà als visitants a pensar en l'Europa d'avui, l'estat i la posició de la Unió Europea, i la part que cadascú pot exercir en la configuració del futur d'Europa. Les exposicions estaran disponibles en els 24 idiomes de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema