Ja som al maig, i de nou ens trobem amb aquella època en què els joves fan la seva primera comunió. Per a molts és el moment en què reben el seu primer regal tecnològic, més enllà del mòbil de la mare o la tauleta de pare que sempre han de compartir. Aquest regal és només per a ells. Bé, possiblement també els tocarà compartir-lo amb els progenitors «juganers».

Els ordinadors específics per a videojocs i els PC de gaming, estan arrasant al mercat, i un dels més grans venedors del món -el xinès Thunderobot- acaba d'aterrar a Espanya amb el seu portàtil ST-Plus -1.300 euros -. Potent, lleuger -pel seu segment- i amb l'última versió d'Intel a les seves entranyes, ha arribat a Espanya amb regal: els primers a comprar-lo s'emportaran de franc una motxilla de la marca tecnològica, amb un disseny que és una autèntica joia.

Seguint amb els videojocs, la coneguda marca de perifèrics Trust ha canviat temporalment de terç amb la seva col·lecció d'accessoris Summer color -des 5 euros -. Bateries externes, ratolins sense fils, estoretes i auriculars componen una col·lecció atractiva, juvenil i l'abast de totes les butxaques per donar un aire diferent a l'escriptori dels nou combregats.

Els minidrons de Parrot -des de 80 euros - són possiblement una de les joguines tecnològiques més divertides que hi ha. Començant pels minihelicòpters i seguint pels hydrofoils, capaços de navegar i fer cabrioles a l'aigua, aquests petits dispositius digitals faran les delícies dels més joves... i dels pares. I en ser una joguina es poden fer volar sense perill ni problemes legals.

Una consola sempre és un regal perfecte, i el mercat ens ofereix una àmplia oferta. Començant per la Nintendo Switch -330 euros -, i seguint amb la supervendes PlayStation 4-des de 250 euros - o l'estilitzada Xbox One S -des de 240 euros -, qualsevol d'aquestes tres meravelles tecnològiques proporcionarà interminables hores de diversió. I convé buscar bé, ja que hi ha packs la mar d'atractius i avantatjosos.

Uns bons auriculars són fonamentals per protegir les orelles dels nois i noies. Els nous Plantronics BB500 -100 euros - incorporen la més moderna tecnologia de so per gaudir de la música sense cables durant 18 hores ininterrompudes. A més, el seu sistema de plegat permet portar-los en qualsevol motxilla escolar, per petita que sigui.

Un monitor de qualitat és fonamental avui dia. Si estem davant d'un aficionat als videojocs, l'AOC AGON AG271QG -800 euros - és l'elecció ideal en oferir els últims avenços en el terreny de la imatge unit a un suport ergonòmic. Si en el seu lloc es tracta d'algú que vol una bona pantalla però amb més estil, el nou Philips corb de 32" -330 euros - és ideal, ja que a la seva resolució Full HD li afegeix un estil inconfusible.

L'iPod Touch -des de 229 euros - és el centre d'entreteniment definitiu. Permet jugar, comunicar-se, gaudir de la música i tot això es porta a qualsevol butxaca. La seva càmera permet no només fer fotos i vídeos, sinó també realitzar videoconferències i connectar amb la família. Ideal perquè els joves vagin practicant per al dia que tinguin el seu primer smartphone.