Les llargues cues tornaran a sorprendre aquest matí a les 110 botigues de còmics de tota l'Estat que regalaran els 50.000 exemplars que editorials com Astiberri, Panini, De Ponent, Medusa i Norma posen a la disposició dels milers de lectors que viuran el Dia del Còmic Gratis.

De set botigues, sis editorials i 2.000 còmics regalats el 2010 (data en la qual a Espanya va copiar aquesta idea nascuda als Estats Units el 2002); a 110 botigues, 17 editorials i 50.000 còmics el 2017. El Dia del Còmic Gratis s'assenta «a poc a poc» any rere any gràcies a l'aposta d'autors, editorials i llibreries per a aquesta cita que se celebra cada primer dissabte de maig. Així ho consideren des de l'editorial Panini, de Torroella de Montgrí, per a qui aquest dia, com han explicat, és una jornada «per a ajudar al sector i per a arribar a un públic nou que desconeix el mitjà».

I en aquesta ocasió Panini hi participa amb dues obres, un avanç de l'editorial Marvel sobre el que arribarà de Guardians de la Galàxia o Peter Parker: L'Espectacular Spiderman; així com un altre avançament d' Alma Cubrae, Año 1.000: La Sangre o Socorro! Somos abuelos primerizos.

«Per a nosaltres és fonamental que aquestes accions es vehiculen a través de les llibreries especialitzades, el punt natural de trobada del mitjà», han comentat.