La Bisbal d'Empordà té la plaça Major a punt per tonar a omplir-se de música d'arrel i de balls tradicionals. Aquest divendres s'enceta la sisena edició del Daró Folk 2017, organitzat per l'Associació Arpa de Bec i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la vila.

El cicle de concerts de música d'arrel enguany proposa fins a 7 nits de divendres amb música d'arrel a la plaça Major.

Començarà avui i s'allargarà fins al 30 de juny. Tots els concerts seran gratuïts i començaran a partir de les 22 h a l'escalinata de l'església, excepte si plou, han informat els organitzadors a través d'un comunicat.

El tret de sortida el farà Ratafia, conjunt format l'any 2010 que conjuga dos pols festius: música basca, tocada amb trikitixa, i música catalana instrumentada amb l'acordió diatònic autòcton. La formació vindrà a presentar el seu darrer treball: Olor de nou.

Els seguiran La cobleta de la copeta (26 de maig), Ministrers del sabre (2 de juny), Festorum de 5 (9 de juny), BdBoix (16 de juny), Brunzit (que es farà el dissabte 24 de juny per no coincidir amb la revetlla de Sant Joan) i una actuació conjunta de tancament que anirà a càrrec de Meandre i Filibusters, l'últim divendres de festival: el 30 de juny.

El festival va arrencar l'any passat amb Els ministrers del Sabre, en una cinquena edició que va programar un total de sis concerts gratuïts de música d'arrel, també cada divendres de maig i juny a la plaça Major de la Bisbal d'Empordà, que s'ha convetit ja en una cita per als amants del gènere.