Els editors de diaris refunden AEDE per unanimitat i nomemen Moll president

19.05.2017 | 09:51
La nova junta directiva d´AMI, amb el nou president en primer terme.

Els editors de diaris espanyols van acordar ahir refundar l'associació en la qual s'han agrupat com a col·lectiu els últims quaranta anys, l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols (AEDE), i nomenar nou president Javier Moll, president de Prensa Ibérica, editora de Diari de Girona. Els acords es van adoptar per unanimitat en una històrica assemblea general celebrada a Madrid en la qual els editors van renovar el seu compromís amb la llibertat d'expressió.

La refundació s'ha dut a terme mitjançant una profunda reforma dels estatuts socials de l'entitat, que a partir d'ara passarà a denominar-se Associació de Mitjans d'Informació (AMI). El nom reflecteix una de les claus de la refundació, més enllà de la denominació: AMI s'obre a tots els mitjans d'informació, siguin o no de pagament, nadius digitals o de paper, segons el comunicat difós per la mateixa associació per retre compte dels canvis.

Nous òrgans de govern

Els editors han aprovat també una rellevant remodelació dels òrgans de govern de l'entitat. Es renova íntegrament la junta directiva, que a partir d'ara estarà formada per presidents executius o consellers delegats de les empreses associades a la nova AMI.

També es crea una comissió executiva, formada per Javier Moll, president de Prensa Ibérica; Juan Luis Cebrián, president del Grup Prisa; Luis Enríquez, conseller delegat de Vocento; Fernando de Yarza, president d'Henneo, i Antonio Miguel Méndez Pozo, president de Promecal.

El fins ara màxim responsable d'AEDE i conseller delegat de Prisa, José Luis Sainz, va presidir l'assemblea i va ressaltar en la seva intervenció de comiat del càrrec el ferm compromís dels editors de diaris amb els seus lectors, que els ha portat a facilitar la informació als ciutadans a través de totes les plataformes que la tecnologia posa al seu abast.

Javier Molll va començar la seva intervenció en l'assemblea agraint la confiança que dipositen en ell i va destacar el ferm compromís dels editors amb la llibertat d'informació, una llibertat que és exercida des de la responsabilitat cívica i jurídica, mentre que els editors responen davant la societat dels seus errors i dels seus encerts.

I va contraposar els principis de credibilitat, veracitat, respecte i pluralitat amb què exerceixen l'activitat informativa els editors a les pràctiques dels qui han generat el fenomen de les anomenades «notícies falses», cosa que «la societat contempla atònita», segons va informar la mateixa associació.

El primer president d'AMI va ressaltar també la fonamental labor que exerceixen els periodistes i va subratllar la seva voluntat de crear espais de trobada entre aquests i els editors, espais on caminar junts en la cerca de models de futur per al sector.

La seva intenció és propiciar aquest treball en comú a través d'un ens específic per a periodistes, en sintonia amb el model ja existent i reeixit de la WAN, l'Associació Mundial de Periòdics. «Una empresa de mitjans informatius sense periodistes no és res», va afirmar Javier Moll.

Les seves últimes paraules va servir per dir que assumeix la seva comesa com una tasca col·legiada que requereix «suport, lleialtat i col·laboració sincera» per aconseguir els objectius de l'associació. Javier Moll va concloure la seva intervenció prometent «el major dels esforços per aconseguir portar aquest vaixell al port segur que tots somiem».

L'assemblea va guardar un minut de silenci pels set periodistes assassinats a Mèxic aquest any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Un laboratori per experimentar amb la tradició

Un laboratori per experimentar amb la tradició

La innovació és una premissa que l'organització es va marcar l'any passat, amb vista al futur del...

Els Blues Brothers celebren els 50 anys d´Empuriabrava

Els Blues Brothers celebren els 50 anys d´Empuriabrava

La veterana banda nord-americana promet un espectacle molt especial, en el concert que oferiran...

El Festival de Torroella de Montgrí obté una ocupació del 98,5%

El Festival de Torroella de Montgrí obté una ocupació del 98,5%

La cita tanca la seva 37a edició havent reunit 13.216 espectadors, 1.984 més que l'any passat

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema