L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha presentat la tercera edició d'Estereofònics, la marca que aplega tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d'estiu al municipi i que enguany oferirà un total de 78 concerts en 140 dies, vuit més l'any passat.

El municipi desplegarà la seva oferta musical del 27 de maig al 14 d'octubre. Es tracta d'espectacles en bona part gratuïts i majoritàriament a l'aire lliure, de gèneres tan variats com el jazz, la música de cambra o el rock.

Alguns dels noms de l'estiu musical de la Vall d'Aro són Black Music Big Band & Brodas Bros, Orquestra Fireluche, Stefano Palatchi, Barcelona Gospel Messengers & Lurine Cato, Els Cremats, Händel Festival Orchestra, Anna Miernik , Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Maurzio Di Fulvio, Manuel Fuentes & The Spring's Team, Eva Fernández Group, Orquestra Selvatana, Hotel Cochambre, MFC Chicken o The Phantom Surfers.

Per donar la benvinguda a la temporada de festivals s'ha programat una jornada inaugural, la vesprada del dissabte vinent, amb vuit concerts de petit format, gratuïts i a l'aire lliure, pels carrers més cèntrics de Platja d'Aro.

Hi haurà les actuacions de Fetus (punk) i Los Tiki Phantoms (surf), a més d'Eduard Gener, Sloppy Beats, Marc Armengol i Josep Manzano i la Big Band del Conservatori de Música de Girona, entre altres, sense oblidar les havaneres a la plaça Major.

La principal novetat d'enguany és la programació a la Biblioteca Mercè Rodoreda del cicle de conferències i concerts de petit format La salut musical a casa nostra durant quatre divendres de juny, dedicats monogràficament a un gènere.

El cicle començarà el divendres 2 de juny (19 h) amb la xerrada dedicada al món del jazz de la mà de Joan Chamorro, fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band, i que també actuarà en el concert posterior amb la formació Joan Chamorro Quartet.

D'altra banda, el divendres 30 de juny se celebrarà a l'exterior de la Masia Bas el concert inaugural de la 20a edició de les Nits de Jazz amb Nova Quartet (20.30 h).

Estereofònics també inclou el festival Xalaro d'Espectacles Familiars, el cicle de Sardanes i Havaneres i el Festival Internacional de Música de s'Agaró, entre d'altres.