El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va donar a conèixer ahir el gruix de la programació que es farà del 30 de juny al 2 de juliol a diferents espais de la ciutat. Aquesta catorzena edició comptarà amb 24 concerts -1 més que l'any passat- i 20 activitats paral·leles, entre les quals destaca la proposta musical i poètica de l'actor reconegut Viggo Mortensen acompanyat del músic Rafel Plana, així com les actuacions de Marlango, en un format íntim, i la presentació de l'últim treball de Gemma Humet, que s'escoltarà per primer cop a les comarques gironines.

També hi haurà una estrena, la de l'òpera còmica que ha composat Paco Viciana, Puges o baixes, juntament amb altres noms com Fredy Beats, un dels millors «beatboxers» de l'Estat, o la banda valenciana de reggae Auxili.

Fa uns dies, ja es van anunciar els concerts del cantautor suec d'origen argentí José González, Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, del trio osonenc La Iaia, i del cantautor napolità Alessio Arena. El 75% de la programació serà gratuïta.

L'(a)phònica d'enguany es manté fidel als seus orígens amb una programació que compta amb noms emergents juntament amb d'altres de reconeguts. La diversitat d'estils també hi és present un any més. En aquesta edició hi ha des de cançó d'autor beatbox, pop, jazz, ska, reggae, música occitana, òpera, poesia fins a cants harmònics.

El festival començarà el 30 de juny amb la presentació a les comarques gironines de Ramas para un nido, un espectacle de poesia i música a càrrec de l'actor nord-americà d'ascendència danesa Viggo Mortensen i el músic i compositor Rafel Plana a l'auditori de l'Ateneu de Banyoles.