Cau el Festival Internacional de Mapping de Girona a l'espera de reformular-lo

El regidor Carles Ribas assegura que s'estan redactant unes noves bases per fer-lo bianual i traslladar-lo al desembre, però aquest any no es farà · La passada edició de la cita va tenir un pressupost de 195.000 euros i va aplegar 15.000 visitants

01.06.2017 | 07:14
Cau el Festival Internacional de Mapping de Girona a l'espera de reformular-lo

El Festival Internacional de Mapping de Girona cau de la graella de festivals de la ciutat. Va néixer l'estiu del 2014, durant el mandat de Carles Puigdemont com a alcalde i l'edició passada va tenir un pressupost de 195.000 euros i va aplegar més de 15.000 visitants.

A banda de les projeccions, també comptava amb un concurs i un congrés professional.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va explicar ahir que volen reformular el festival i estan redactant unes noves bases.

Sobre la taula hi ha el debat sobre quin ha de ser el format, quines tècniques ha d'incloure o si ha de ser bianual. «No es tracta d'eliminar-lo sinó de reforçar-lo tenint en compte el relat continuat al llarg de tot l'any», va manifestar el regidor, que planteja que el festival podria centrar-se no només en la tècnica del mapping sinó en d'altres aplicacions de la llum com a concepte.

Però aquest estiu no hi haurà quarta edició del Festival Internacional de Mapping de Girona. L'ajuntament ha decidit suspendre'l i iniciar un procés de reflexió per redissenyar-ne el format.

Ribas va explicar que fa mesos que estan fent «feina de formigueta» per repensar el mapa de festivals que s'organitzen a la ciutat i destriar-ne quins són «cabdals i estratègics». En el cas del Festival de Mapping s'ha considerat que la contribució que fa a la ciutat pot millorar i que cal reformular-lo.

La cita es feia tradicionalment al juliol i va néixer durant el mandat de Carles Puigdemont com a alcalde, que també assumia la cartera de Cultura.

Es va concebre com un festival obert a tothom i les activitats eren gratuïtes. Es tractava de rellançar el valor arquitectònic de Girona a partir de la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

A més, comptava amb un concurs al qual l'any passat es van presentar 119 artistes. En les dues darreres edicions també incorporava el Congrés Internacional de la Llum, que l'any passat va programar un total de 19 ponències. La cita va atraure més de 15.000 visitants l'estiu passat i tenia un pressupost de 195.000 euros.

Segons Ribas, des dels serveis tècnics ja es treballa en la redacció de les bases del nou concurs per adjudicar la direcció del festival, que fins ara havia recaigut en Xavier Bové.

«No podíem anar-lo renovant any a any sense un concurs públic, així ens ho han advertit des de secretaria», afegeix.

Paral·lelament, s'ha iniciat un debat intern sobre com s'ha de rellançar el festival. Per una banda, es considera que la cita no es pot centrar únicament en la tècnica del mapping i que ha de tenir en compte d'altres aplicacions de la llum. També s'està plantejant si ha de tenir un caràcter bianual i si seria millor moure'l de data i fer-lo a finals d'any, cap al desembre.

Totes aquestes qüestiones s'hauran d'aclarir en els propers mesos, així com el nom que tindrà el nou festival. Ribas creu que la ciutat no es vol desvincular de tot el que té a veure amb les arts visuals i la llum i que, properament, s'anunciarà un muntatge que es farà aquest estiu en el marc de la celebració del 600 aniversari de la nau gòtica de la Catedral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema