L'Associació Dret a Morir Dignament (DMD-Cat) ha convidat 30 joves il·lustradors a donar la seva visió sobre el dret a morir dignament, amb l'objectiu de desmitificar el concepte de la mort i convidar el visitant a la reflexió.

L'exposició, que es va poder visitar aquest passat hivern a la ciutat de Figueres i alguns espais de Girona, s'inaugurarà a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona avui (19h) a la Sala d'exposicions i es podrà visitar fins al 26 de maig.

Hi han participat els següents artistes: Àfrica Fanlo, Alba Domingo, Albert Arrayás, Alcon Hector, Andrea Zayas, Anna Grimal, Berta Aritgal, Clara Sáez, Coaner, Dani Torrent, Elisa Ancori, Gemma Capdevila, Ignasi Blanch, Ilich Roimeser, Jaume Montserrat, Jotaká Ilustración, La PeraLimonera, Lluís Cadafalch, Marc Vicens, Maria Beitia, Maria Guiu, Marta Bellvehí, Mr. Sis, Nirvana Jiménez, Pedro Alón, Ricardilus, Roger Estrany, Roser Matas, Vorja Sánchez i Wäwä Illustracion.

En paral·lel a l'exposició s'han preparat un seguit d'activitats: el dimarts 24 (19h) presentació de l'Associació Dret a Morir Dignament, a càrrec de la presidenta DMD Catalunya, Isabel Alonso. El dimecres 25 (19h) al Museu del Cinema de Girona es projectarà el film La fiesta de despedida (2014), de Tal Granit i Sharon Maymon. També s'han programat visites guiades, un debat, una presentació a la comunitat educativa i una exposició de fons de publicacions literàries que parlen sobre el tema en qüestió a la Sala de Lectura Girona Centre.

Per a les famílies tindrà lloc una visita guiada a l'exposició i el taller Il·lustrem el 26 d'abril (17.30 h), a càrrec d'Alba Falgarona.