El Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, Ésdansa, va tancar ahir la 25a edició batent rècords d´assistència i augmentant la participació de formacions procedents de tot el món. L´Esbart Marboleny va ser l´encarregat de clausurar el festival amb una mostra de les diverses seccions que formen la seva escola.

Enguany, el festival ha obert el municipi de Les Preses a totes les cultures del món, doncs un total de nou de les tretze companyies que han participat a la mostra eren de fora de Catalunya. L´Ésdansa ha apostat un altre cop per un tema monogràfic, que s´ha centrat entorn a la percussió. També s´ha volgut homenatjar la figura del músic i compositor gironí Joaquim Serra.

Es calcula que, durant els quatre dies de festival, han passat per Les Preses al voltant d´unes vuit mil persones. L´acte més multitudinari va tenir lloc dissabte a la nit quan unes 1.800 persones, moltes de les quals dretes, van poder gaudir dels muntatges que van oferir companyies les companyies procedents de Burundi, Argentina o Grècia entre d´altres indrets.