En declaracions als mitjans abans de la seva compareixença a la Comissió d'Habitatge del Congrés per presentar l'últim esborrany del Pla d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012, Corredor ha explicat que quan es revisa una hipoteca, el tipus d'euríbor que s'agafa de referència és generalment el de dos mesos abans de la data de revisió.

"Si la hipoteca es revisa a l'octubre, segurament el tipus de referència serà el d'agost", depenent de l'entitat, de manera que encara no recollirà la moderació l'euríbor en aquest mateix mes. Per això, les que s'han renovat fins ara encara s'encareixen", ha afegit.

Tot i això, la ministra d'Habitatge ha afegit que "les hipoteques que s'hagin de revisar a partir de desembre agafaran l'euríbor d'octubre i ho notaran en el descens de la quota".

Preguntada per la possibilitat que moltes entitats financeres incrementin els diferencials en els tipus d'interès de les noves hipoteques per compensar la baixada de l'euríbor, Corredor s'ha limitat a dir que "cada entitat posa les seves pròpies condicions".

Tot i això, ha indicat que en el cas de l'habitatge protegit, "els tipus estan convinguts amb el Govern i en aquest sentit no es veuren afectats" per aquesta possibilitat.

Finalment, Corredor no s'ha atrevit a predir en quines xifres tancarà l'any l'euríbor, ja que, com ha dit, "depèn de la política de baixada de tipus", si bé ha apuntat que "el que sembla clar és que ja no tornarà a repuntar en breu".