El procés d'integració de les dues principals patronals gironines -FOEG i Pimec- estarà enllestit abans d'acabar l'any. Com a mínim aquesta és la intenció dels seus responsables, que fa temps que mantenen converses per desplegar en l'àmbit territorial la fusió impulsada per Foment del Treball i Pimec en l'àmbit català.

El vicepresident executiu de la FOEG, David Hugas, i el president de Pimec Girona, Iñaki Frade, van confirmar ahir que dimarts vinent se celebrarà la primera comissió paritària mixta entre les dues organitzacions per abordar els termes de l'operació d'integració.

Preguntat pel calendari d'aquesta, Hugas va assenyalar que "serà una negociació a curt termini; m'agradaria celebrar el dinar de Nadal amb el senyor Frade". Segons Hugas, la fusió suposarà "una sola veu per a l'empresariat gironí, que, per tant, tindrà més força i representativitat". Frade va afegir que les dues patronals busquen "enfortir-se mútuament amb la unió".

Fa setmanes que els dirigents de les dues patronals parlen sobre aquest procés. De moment, l'únic que ha transcendit és que hi haurà un únic president, que s'elegirà un nom nou per a la patronal resultant i que les instal·lacions de les respectives organitzacions es mantindran actives. La FOEG té la seva seu al centre de Girona, en un edifici que comparteix amb els sindicats i Pimec al carrer Manel Bonmatí i Romaguera.

De la mateixa manera que la FOEG, altres organitzacions empresarials comarcals que formen part de Foment del Treball també han iniciat el procés d'integració amb les respectives delegacions territorials de Pimec. Aquest seria el cas de la Federació Empresarial de la Catalunya Central (Manresa), Aella (Baix Llobregat), Coell (Lleida), Cepta (Tarragona), Ciesc (Sabadell i comarca) i la Unió Empresarial Intersectorial-Cercle d'Empresaris (Granollers).