El president de la companyia Pfizer Animal Health, Juan Ramón Alaix, ha mostrat la seva intenció que la planta de producció i laboratori d'I+D especialitzat en productes biològics que han adquirit recentment a la Vall de Bianya serveixi com a "bandera de la investigació en salut animal a Europa", segons va destacar durant una visita al centre. L'adquisició de l'esmentada planta forma part de la recent adquisició de Fort Dodge, el negoci de salut animal de Wyeth, i el considera un centre d'investigació capdavanter en innovació, especialment al camp de les vacunes animals, "amb més de 50 anys d'experiència i uns resultats magnífics". Pfizer és una de les principals companyies farmacèutiques del món, coneguda, entre d'altres, per la Viagra.

La planta garrotxina va produir 8 milions de litres de 25 productes diferents (75 presentacions en total) i destaca, a més, per la seva especialització en porcí, la producció de vacunes destinades al control de malalties emergents, un segment de futur en un mercat global sense barreres a la lliure circulació d'animals i els seus productes.

Després de l'adquisició de Wyeth per part de Pfizer, el negoci de salut animal de la nova companyia en el conjunt d'Europa, Àfrica i l'Orient Mitjà, espera obtenir el 2009 unes vendes netes de 1.200 milions de dòlars (uns 800 milions d'euros) després de les desinversió d'una sèrie de productes per valor de 100 milions de dòlars (uns 66 milions d'euros) a causa del dictamen del Tribunal Europeu de la Competència.

La planta de la Vall de Bianya es va veure beneficiada pel pla de restructuració de Fort Dodge a mitja dècada, que va traslladar a la Garrotxa la producció d'unes gammes de medicaments anestèsics, antiinflamatoris i analgèsics per a animals que es fabricaven als Estats Units.

Entre 2002 i 2007, la multinacional Fort Dodge va invertir 31 milions d'euros a les instal·lacions garrotxines, que sumen més de 76.00 metres quadrats.

Durant l'exercici 2007, la planta de la Vall de Bianya va facturar 41 milions d'euros, dels quals 33 milions corresponien a les vendes a la Península Ibèrica i la resta, a l'exportació a una setantena de països.