Els ajuntaments catalans podran autoritzar la implantació d'establiments comercials de fins a 1.300 metres quadrats al seu municipi, en virtut del decret llei convalidat pel Parlament que regula l'ordenament comercial de Catalunya. La norma, aprovada amb el suport dels grups del Govern i amb els vots en contra de l'oposició, posa un límit de 800 m a la superfície dels comerços en poblacions amb menys de 5.000 habitants i de 2.500 m en aquelles amb menys de 50.000.

El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huget, va dir que la nova llei "garanteix el model català de comerç urbà", mentre que el diputat de CiU Carles Pellicer va criticar la mesura perquè provocarà "una carrera dels ajuntaments amb menys de 5.000 habitants per situar grans establiments comercials", així com la "desaparició del comerç autòcton dels petits municipis".

La Confederació de Comerç de Catalunya va manifestar que la norma "va en contra de l'interès general" i provocarà la "desertització comercial de molts municipis". Al mateix temps, l'organització va lamentar que s'aprovi la normativa "sense consens polític ni social", i que afavoreix la implantació de grans establiments "on abans era impossible".